Populære kredittkort med flybonus 2023

 • Beste til reiser Bank Norwegian
  Sammenlign kort
  Søk nå Annonselenke
  Bank Norwegian
  RatingRatingRatingRatingRating
  Cashpoints til flyreiser
  Cashpoints til flyreiser Bruk av Bank Norwegian-kortet gir cashpoints til Norwegians Reward-program som kan brukes til å betale flyreiser med det flyselskapet. Alle kjøp gir 1 % cashpoint, og 1 cashpoint er verdt én krone når du kjøper reise. 
  Årsgebyr
  0 kr
  Maks kreditt 150 000 kr
  Effektiv rente 23,10 %
  Kortfakta og krav
  • Kortinfo
  • Årsgebyr 0 kr
  • Maks kreditt 150 000 kr
  • Rente 20,49 %
  • Effektiv rente 23,10 %
  • Rentefrihet 45 dagar
  • Korttype Visa
  • Uttaksgebyr 0 kr
  • Valutapåslag i utlandet 1,75 %
  • Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)
  • Purregebyr 35 kr
  • Forsinkelsesgebyr 0 kr
  • Overtrekksgebyr 0 kr
  • Krav
  • Minst 18 gammel
  • Ansatt
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Mobile betalingsmetoder
  • Google pay
  • Apple pay
  Fordeler & Ulemper
  • Fordeler
  • Cashpoint til reiser med Norwegian
  • Intet årsgebyr
  • Inkludert reise- og avbestillingsforsikring
  • Dagligvareforsikring
  • Ulemper
  • Cashpoints kan kun brukes hos Norwegian
  Hva vi synes om kortet

  Bruk av Bank Norwegian kredittkort gir poeng, kalt cashpoints, som igjen kan brukes til flyreiser med flyselskapet av samme navn. Kortet har dessuten en reise- og avbestillingsforsikring og en dagligvareforsikring inkludert.

  Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Hvorfor stole på oss?

Siden 2013 har vi i Kortio vært dedikert til å hjelpe våre besøkende med å ta informerte beslutninger om kredittkort. Teamet vårt består av finans- og reiseeksperter som hjelper leserne våre til å ta de best mulige avgjørelsene. Vi skriver ærlige anmeldelser og nyttige guider for at våre lesere og partnere skal kunne stole på oss. Hos Kortio streber vi etter å gi deg all informasjonen du trenger for å ta den riktige avgjørelsen for din økonomiske situasjon. Vi blir kompensert gjennom affiliatelenkene, men anmeldelsene våre er helt objektive.

Hva er kredittkort med flybonus?

Flybonus er et lojalitetsprogram for flyselskapene. For at du skal velge å reise med dem, gir de deg insentiver i form av flypoeng. Dette har etter hvert blitt utvidet til et samarbeid med kredittkortutstedere hvor disse gir deg poeng til samme formål rett og slett ved at du bruker kredittkortet.

Du er nødt til å registrere deg i lojalitetsprogrammet for å kunne tjene opp poeng, men denne registreringen koster ikke noe.

Det er imidlertid forskjellige systemer for beregning av hvor mye bonus du får og hvordan den kan brukes. Det gjør det vanskelig å sammenligne programmene.

Flybonusen benyttes til kjøp av flybilletter - helt eller delvis. Noen ganger kan de også brukes til hoteller eller leiebiler

Flybonusprogram i Norge

Bonusprogrammet til Norwegian kalles Norwegian Reward. Som reward-medlem får du poeng ved å fly med Norwegian eller å bruke Norwegian kredittkort. Du får 1 % bonus for det du bruker kortet for (det finnes bruksområder som gir høyere inntjening av bonus), og poengssystemet er så enkelt som at 1 poeng tilsvarer én krone når du kjøper flybillett.

SAS og Widerøe er på sin side medlem av Star Aliance og bonusprogrammet Eurobonus. Også andre store flyselskap som Lufthansa, Thai Airways, United Airways og Air China.

Poengsystemet er ikke like rett fram som hos Norwegian. Her differensieres det mellom vanlige poeng, ekstrapoeng og statuspoeng. Med mange statuspoeng kan du avansere til sølv-, gull- eller diamantnivå, og dermed få enda raskere opptjening av poeng.

Når det gjelder kredittkort, er det flere forskjellige som er knyttet til Eurobonusprogrammet. Det gjelder blant andre SAS Amex kort, SAS Eurobonus, DNB Upgrade og Sparebanken Sør Visa. Du kan også veksle inn eurobonus-poeng via lojalitetsprogrammet som følger med de vanlige American Express-kortene.

Alle disse kortene har imidlertid ulik opptjening av poeng ved bruk.

Hva er best – SAS eller Norwegian?

Som vi har sett over er eurobonus-systemet ganske differensiert. Det er dermed ikke så lett å foreta en generell sammenligning med en tilsvarende flybonus fra Norwegian.

Flybonusen fra Norwegian kan du enkelt beregne selv. Bruker du Norwegian-kortet for 100 kroner, vil du få tilbake 1 krone du kan investere i en flyreise.

Eurobonuspoengene du må ha for å betale en reise kommer fram når du søker opp prisen på en reise på nettsiden til SAS.

Vi sjekket en reise tur retur Oslo – Alicante en dag i mai hos begge selskapene. Billigste billetten med Norwegian kom på 2589 kroner/2589 poeng, og på 3106 kroner/40 000 eurobonuspoeng med SAS.

Med Bank Norwegian kredittkort må du dermed ha omsatt for 258 900 kroner før du har nok poeng til å betale for reisen med dem.

Kredittkortet SAS Amex Elite lar deg tjene opp 20 poeng per hundrelapp. Det betyr at du må handlet for 200 000 kroner for å oppnå de nødvendige 40 000 poengene. Da må du også ta i betraktning at dette kortet har en årsavgift på 4800 kroner.

SAS Amex Classic er som Bank Norwegian et kredittkort uten årsavgift. Til gjengjeld tjener du bare 10 eurobonuspoeng per hundrelapp. Det innebærer at du må bruke hele 400 000 kroner før du kan betale flybilletten med poengene.

Vi har gjort en del tilsvarende undersøkelser, og kommer alltid til noenlunde tilsvarende resultater der begge selskapene har sine destinasjoner.

Konklusjonen blir at du må reise en del før det lønner seg å betale for et SAS Amex Elite kredittkort framfor å bruke det gebyrfrie Bank Norwegian.

Man bør selvfølgelig også vurdere det litt bredere tilbudet fra Star Aliance, spesielt hvis man reiser utenfor Europa eller ønsker litt ekstra komfort på reisen.

Fordeler og ulemper med kredittkort med flybonus

Fordeler

Flybonus er et godt tilbud til den som vet å benytte seg av det. Alt man behøver å gjøre i utgangspunktet er å melde seg inn i Norwegian Rewards eller eurobonusprogrammene. Begge er helt kostnadsfrie. Deretter kan man vurdere om man skal anskaffe seg et av de tilknyttede kredittkortene for å tjene opp ytterligere med bonuspoeng.

Det er heller ikke uvanlig å få inkludert reise- og avbestillingsforsikring ved å betale flybilletter med Mastercard

Programmene, spesielt eurobonus, kan nok være litt vanskelige å få oversikt over. På Din side vil du imidlertid se hvor mye poeng du til enhver tid har, og dermed kan bruke på neste reise.

Ulemper

For noen vil det være en ulempe at det tar tid å opparbeide nok poeng til en reise. Målsettingen bak programmene er jo å belønne de som bestiller mange reiser og bruker kredittkortene mye. Her kan det selvsagt skje at noen lar seg stresse og bruker kortet mer enn de strengt tatt bør i jakten på flere poeng.

Noen kredittkort som gir mye bonus har høye årsavgifter. Det er en ulempe som i så fall må tas med i regnestykket.

Topp fem: Kredittkort med flybonus

 • Bank Norwegian
 • SAS Amex Elite
 • DNB Upgrade
 • SAS Amex Classic
 • Sparbanken Sør Visa

Bank Norwegian

Bank Norwegian er klassikeren som er støpt sammen med flyselskapet av samme navn. Det har et enkelt og oversiktlig poengsystem som også gir god uttelling. Kortet er uten årsgebyr og inkluderer reise- og avbestillingsforsikring.

SAS Amex Elite

Kortet gir anselige 20 eurobonuspoeng for hver hundrelapp. Dessuten gir det mulighet for en reise hvorsomhelst i verden med Star Aliance for det halve poengtallet som normalt kreves – to ganger i året. På den annen side er det et årsgebyr på 4800 kroner for å ha kortet. Som et toppkort kan det også være en noe streng kredittvurdering før det innvilges.

DNB Upgrade

DNB har praktisk ordnet med en mulighet for oppgradering av sitt ordinære Mastercard, slik at det også kan begynne å tjene inn eurobonus. Det er den enkelte kunde som må bestille denne oppgraderingen, og samtidig melde seg inn i eurobonusprogrammet.

SAS Amex Classic

Lavterskelkortet til SAS Amex har ingen årsgebyrer, men gir fortsatt 10 eurobonuspoeng per hundrelapp.

Sparebanken Sør Visa

Kredittkortet fra Sparebanken Sør Visa er et annet som kan knyttes til eurobonus av den enkelte kunde. De som gjør det blir belønnet med enn velkomstbonus på 4000 eurobonuspoeng, Videre får kundene 10 poeng for hver hundrelapp som brukes i Norge og 20 poeng hvis de bruker det i utlandet.

Hvem passer kredittkort med flybonus for?

Flybonus er noe som gir større verdi jo mer man reiser. Tar vi med at slike kredittkort ofte inneholder andre reiserelaterte fordeler som forsikringer, rabatter på hoteller og leiebiler, loungetilgang med mer, blir det enda mer attraktivt

Den som ikke har råd eller tid til å reise så mye, bør kanskje vurdere sine behov annerledes. Å melde seg gratis inn i et av programmene kan man likevel gjøre, og eventuelt kombinere det med et av kredittkortene som ikke koster så mye.

Det kan imidlertid i så fall være mer hensiktsmessig å ta et kredittkort med bensinrabatt eller et som gir mer tilbake ved kjøp av dagligvarer.

Dette bør du se på når du sammenligner kredittkort med flybonus

Det første du må avklare er hvilket flybonusprogram du ønsker å knytte kredittkortet til. Reiser du med Norwegian, er det Bank Norwegian som gjelder. Alternativet er eurobonus hvor SAS, Widerøe og de andre selskapene i Star Aliance stiller med turer. Her er det flere kredittkort å velge mellom.

Utover dette må du se på hvor mange kredittkort flypoeng du får, om det er noen spesielle kostnader som årsavgift eller lignende på kortet, og om det skulle følge med noen ekstra reiserelaterte goder på kortet.

Dette siste kan være reise- og avbestilling, loungetilgang eller rabatter på hoteller eller leiebil.

Det er heller ikke noe i veien for å kombinere to eller flere kort for å utnytte fordelene i alle. Vær da oppmerksom på at innvilget kredittgrense regnes som gjeld ved kredittvurdering av nye lån eller kredittkort, og kan slik sett påvirke kredittverdigheten.

Tips: Slik tjener du mest mulig flybonus

 • Flyselskapene har jevnlige kampanjer hvor det er mulig å tjene inne ekstra mange poeng. Hold et øye med disse.
 • Bruk kredittkortet i stedet for sparepengene når du pusser opp. Da får du masse poeng, og du betaler tilbake kreditten umiddelbart slik at det ikke løper renten på den.
 • Kredittkortet kan også brukes ved alle daglige kjøp og gi poeng. Det medfører ikke ekstra kostnader så lenger du betaler det ned etter hvert som du bruker det.
 • Merk at dyrere billetter som business eller premium gir mer flypoeng enn ordinære billetter.
 • Merk også at flybonusprogrammet kan ha tilbud hos samarbeidspartnere du kan benytte deg av, som hoteller og restauranter.

Vanlige spørsmål om kredittkort med flybonus

Lurer du fortsatt på noe om kredittkort med flybonus? Dette er de vanligste spørsmålene det søkes om på nettet.

Hva er flybonus?
Hvordan får jeg flypoeng?
Hvordan opparbeider jeg flypoeng med Norwegian?
Hvilke program gir flypoeng med SAS?
Kan jeg bestille flybilletter med kredittkort?
Hvilket er beste kredittkort flyreiser?
Espen Jacobsen

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Publisert: 2023-05-01 Sist oppdatert: 2023-05-08