Hvem er vi?

Kortio ble startet i 2013 med et mål om å hjelpe forbrukere med å navigere riktig i det voksende kredittmarkedet. Vi er en uavhengig formidler av kreditt som ikke er knyttet til hverken kort- eller låneinstitusjoner. Kortio og alle våre samarbeidspartnere er underlagt tilsyn fra den svenske Finansinspektionen og har tillatelse til å tilby kort- og låneformidling.

Med lang erfaring fra formidling av privatøkonomiske tjenester med internett som utgangspunkt, videresender vi din kortsøknad til banken eller kredittinstitusjonen du velger selv. La oss hjelpe deg med å finne det rette kortet for din økonomiske situasjon og livsstil.

Teamet bak

Bengt Bergh

Finansjournalist

Bengt har allsidig erfaring som gjør ham til en god match for Kortio. Han har både erfaring fra finansnæringen og media. En av de første jobbene hans var i en bank. Han har også lang erfaring med å produsere innhold om privat økonomi.

Emma Lund

Redaktør

Emma er redaktør for Kortio. Hun har bred erfaring fra innholdsproduksjon, både i Norge og utlandet. Som mange i hennes sko, startet hun sin publisistkarriere som sommervikar i lokalavisen. Dette ble kombinert med studier i utlandet med vekt på kommunikasjon og medievitenskap. Selv om hun kan henge flere diplomer på veggen, fokuserer hun heller på å gjøre Kortio til nordmenns foretrukne nettsted for alt som har med forbruksgjeld og privatkreditt å gjøre.

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Kim Ingwersen

Finansjournalist

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Objektivt anmeldte kredittkort
+50
års erfaring
+10
antall land vi er i
2

Vi samarbeider blant annet med:

Bank Norwegian
TF Bank
re:member
Instabank
Santander
Resurs Bank

Slik anmelder vi kredittkort

Kortio har mange års erfaring i å vurdere og bedømme kredittkort. Vi måler alltid et kort opp mot andre, tilsvarende kort. De vil si de som i hovedsak tilbyr de samme ekstra ytelsene og fordelene og retter seg mot samme kundegruppe. Hvis vi ikke gjorde det, ville det fort bli upresist. Et gebyrfritt kredittkort kan nemlig ikke spre rundt seg med tilbud på samme måte som et eksklusivt platinumkort du må betale flere tusen kroner i året for å eie.

Det finnes imidlertid ikke alltid like opplagte svar på hvilke kredittkort som er bra eller ikke. For en stor del er det helst et spørsmål om hva som passer best for den enkelte. Et bensinkort med god rabatt på drivstoff og andre bilprodukter er midt i blinken for deg som pendler mye, men gir ingen mening hvis du ikke har egen bil

Dette er noen av de momentene vi ser på når vi vurderer kredittkort:

 • Gebyrer ved kortbruk
  Hva kortet faktisk koster forbrukeren har selvfølgelig betydning. Det er viktig at utgiveren tydelig kommuniserer disse. Mens varekjøp er gebyrfritt, vil kontantuttak i de fleste tilfeller ikke være det. Kontantuttak vil derimot ha et gebyr som varierer mye fra kort til kort. Handler du med utenlandsk valuta, vil du bli ilagt et valutagebyr som oftest er mellom 1.75 % og 2,0 % av uttaksbeløpet.
 • Inkluderte forsikringer
  Svært mange kredittkort har inkludert reise- og avbestillingsforsikring såfremt du betaler deler av reisen med det samme kredittkortet. Det er imidlertid store forskjeller på disse forsikringene. Det gjelder hva de dekker og hvor store erstatninger de kan utbetale. Kortio sjekker alltid forsikringsbetingelsene når vi anmelder kredittkort, og måler dem opp mot en betalt helårs reiseforsikring. Noen kredittkort har tilleggsforsikringer som egenandelsforsikring for leiebiler eller ID-tyveriforsikring. Dette listes sammen med våre anmeldelser.
 • Bonusvilkår og lojalitetsprogram
  Mange kredittkort er knyttet til sine egne bonus- eller lojalitetsprogram. Det fungerer ofte slik at du får bonuspoeng når du handler hos bestemte forhandlere. Bonuspoengene kan igjen brukes til å kjøpe varer for. Noen ganger kan man også ta ut bonuspoengene i kontanter. Hvert bonusprogram er imidlertid skreddersydd for det enkelte kortet, og det er stor forskjell på hvordan de fungerer. Vi ser hvilke vilkår som ligger til grunn for at kunden får poeng ved bruk, hvor mye poengene tilsvarer i reelle verdier, hva poengene kan byttes mot, om det er noen øvre grenser for opptjening av poeng, eller om det er noen tidsfrister for når man skal bruke dem.
 • Rabatt og cashback
  Banken eller kredittkortselskapet kan ha samarbeidsavtaler som gjør at du betaler mindre for varene hos forhandlere som deltar. Rabatt og cashback er egentlig to sider av amme sak, og betyr mindre for deg som forbruker. Vi sjekker verdiene av disse prisavslagene, ser hvor mye du potensielt kan spare og på om det er en grense på rabatten du maksimalt kan få.
 • Årsgebyr
  De fleste kredittkort har ikke en slik fast avgift, men det er fremdeles noen som koster alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner i året. Kort med høy årsavgift vil peke seg ut med en høy effektiv rente på sammenligningssider. De koster altså penger, men på den annen side har de ofte flere tilbudsprogram og medfølgende VIP-fordeler vi vil ta i betraktning i våre anmeldelser.
 • Renten
  Vi mener at riktig bruk av kredittkort innebærer at brukt kreditt skal tilbakebetales før det begynner å påløpe renter. Det er kredittkortenes andre egenskaper man fortrinnsvis bør godgjøre seg. Ønsker man kreditt man må betale ned over lengre tid, er det bedre å ta opp et lån. Vi legger derfor ikke så mye vekt på renteforskjeller mellom kredittkort. Det har selvfølgelig likevel en viss betydning for den har for vane å la det ligge en restanse fra måned til måned.
 • Tydelighet
  Hvor godt kredittkortutstederen kommuniserer sine vilkår er en viktig del av våre anmeldelser. Det skal ikke være nødvendig å lete rundt for å se hva kortet egentlig koster. Det samme gjelder kundeprogram med litt for mange forbehold med liten skrift.
 • Teknologi
  Utviklingen er betalingsløsninger og sikkerhet er kontinuerlig. Vi verdsetter at kortet støtter de seneste løsninger, og kan betale kontaktløst med smarttelefon eller smartklokke.