Espen Jacobsen

Espen Jacobsen

espen@kortio.com

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Han er jurist av profesjon, og elsker å fordype seg i tettskrevne sider om vilkår for både kredittkortene og forsikringene de inkluderer. Det er som oftest et eller annet med liten skrift som med fordel kan hakes av og bringes videre ut til forbrukerne.

Før han ble skribent på heltid, har Espen blant annet jobbet som økonomisk rådgiver på et offentlig kontor.  Det brukerperspektivet han fikk i denne jobben, har han med seg når han formidler finansielle produkter for sine lesere.

Om kredittkort mener han at det er et svært nyttig verktøy. For å ha glede av det er det imidlertid nødvendig å betale ned hele kredittkortregningen ved månedlig forfall, slik at det ikke påløper renter og omkostninger på det. Dette er et mantra du finner igjen i det meste Espen skriver.

Som de fleste som blir spurt om sine fritidsinteresser, ville Espen sikkert svare at han er glad i turer i skog og mark. Vi vet imidlertid at han også er en ihuga Donaldist. Antakelig vet han like mye om gamle Donald-historier som han vet om kredittkort. Dette er imidlertid ikke et emne du bør ta opp med ham i et selskap med mindre du skulle ha den samme interessen.

Nyeste artikler

Lunar må betale 530 millioner til Instabank etter oppkjøpsforsøk

Oslo Tingrett besluttet i februar at Lunar Bank må betale en erstatning på 530 millioner kroner pluss omkostninger til Instabanks aksjonærer. Dommen ankes til høyesterett.

Publicerad 2/27/2024
Hvem kan søke kredittkort?

Nesten alle med en stabil inntekt og uten alvorlige negative merknader i kredithistorikken kan søke om kredittkort. Kortutstedere vurderer din økonomiske historikk og nåværende situasjon. Dette inkluderer faktorer som inntekt, gjeldsforhold, og tidligere betalingsatferd.

Publicerad 2/9/2024
Trippel Trumf 2024

Trumf er bonusprogrammet til Norgesgruppen. Normalt får du 1 % bonus når du handler dagligvarer i deres kjeder, men når det er Trippel-Trumf torsdag tredobles den til 3 %. Betaler du med Trumf Visa får du ytterligere 1 % bonus.

Publicerad 12/7/2023
Hole in one forsikring

En hole-in-one forsikring dekker regningen for den etterfølgende feiringen på klubbhuset. Det er flere kredittkort som har inkludert denne forsikringen. Her ser vi nærmere på hva du kan regne med å få dekket hvis du mot alle odds skulle slå ballen i hullet på første slaget.

Publicerad 10/3/2023
Alt du bør vite om Bisbal

Bisbal er et av flere kredittopplysningsbyråer i Norge. Et kredittopplysningsbyrå er et foretak som tilbyr informasjon om og vurderinger av personer og selskaper som søker lån, kredittkort eller andre former for kreditt. De er dermed et steg på veien til ditt kredittkort. Dette er hva du bør vite om Bisbal og tilsvarende virksomheter.

Publicerad 10/3/2023

Granskade artiklar

Dealpass - Et av Norges beste fordelsprogrammer

Stadig flere tilbydere av kredittkort inkluderer rabatter og fordelsprogrammer for å tiltrekke seg kunder. Et av de mest kjente fordelsprogrammene som tilbys er Dealpass. Lær mer om et av Norges mest populære fordelsprogrammer i denne artikkelen.

Publicerad 12/27/2023
Hvordan skaffe kredittkort raskt?

Det tar som regel bare noen minutter å søke om nytt kredittkort, men det tar gjerne 1-2 uker før kredittkortet faktisk ligger i postkassen vår, da kortet både skal produseres og leveres. Av ulike årsaker kan vi komme i situasjoner der vi trenger eller ønsker et nytt kredittkort raskt. La oss nå se på hvordan man kan få et nytt kredittkort så raskt som mulig.

Publicerad 12/11/2023
Mastercard Priceless - få tilgang til unike opplevelser og rabatter!

Priceless er et Mastercard-program som gir kunder tilgang til unike opplevelser og gode rabatter. Enten du ønsker å utforske nye aktiviteter der du bor eller mens du er på reisefot, vil du ha et stort utvalg gjennom programmet. Med Mastercard Priceless vil du skape minner som varer livet ut. Få all informasjonen du trenger om programmet her.

Publicerad 11/30/2023
Passer sikkerhetskontrollen raskt og enkelt med Fast Track

Med Fast Track kan du passere sikkerhetskontrollen på flyplasser uten å stå i lange køer. Dette gjør flyreisen mer behagelig, samtidig som du kan spare mye tid. Denne tjenesten må som regel betales for, men det er flere kredittkort som tilbyr tilgang til Fast Track, uten ekstra kostnader.

Publicerad 11/24/2023
17 tips for å klare seg på et budsjett

Det er ingen tvil om at det har skjedd mye endringer i den økonomiske situasjonen de siste årene som gjør at mange må leve på et strammere budsjett. Inflasjon fører til at dagligdagse varer og tjenester som strøm, bensin og mat blir stadig dyrere og dyrere. Det å ha et budsjett og gjøre smarte tiltak kan utgjøre en stor forskjell i den økonomiske situasjonen vår. De fleste kan også redusere kostnader med noen få, enkle grep. Her er 17 gode tips på hvordan du kan få økonomien til å gå rundt med et budsjett.

Publicerad 11/23/2023