Liste over kredittkort med netthandelsforsikring

Alle kredittkort i Norge kommer med en forsikring for handel på nett via finansavtaleloven. Likevel er det kun to kort på markedet i dag som også tilbyr en egen netthandelsforsikring ved siden av:

  • Inkluderer en netthandelsforsikring på inntil 25 000 kroner ved privatkjøp på internett. Du må være Nordea-kunde for å kunne eie kortet. Kortet har en årsavgift på 50 kr.

  • Kommer med netthandelsforsikring på inntil 25 000 kroner. Kortet er eksklusivt for personer med høy formue eller høy inntekt, på minimum 6 millioner kroner.

Hvorfor stole på oss?

Siden 2013 har vi i Kortio vært dedikert til å hjelpe våre besøkende med å ta informerte beslutninger om kredittkort. Teamet vårt består av finans- og reiseeksperter som hjelper leserne våre til å ta de best mulige avgjørelsene. Vi skriver ærlige anmeldelser og nyttige guider for at våre lesere og partnere skal kunne stole på oss. Hos Kortio streber vi etter å gi deg all informasjonen du trenger for å ta den riktige avgjørelsen for din økonomiske situasjon. Vi blir kompensert gjennom affiliatelenkene, men anmeldelsene våre er helt objektive.

Hva er netthandelsforsikring med kredittkort?

Netthandelsforsikringer som følger med et kredittkort erstatter deg dersom det er noe feil på varen du har kjøpt på nett. Dette inkluderer også hvis du ikke mottar varen eller at den er veldig forsinket. 

Dette dekker netthandelsforsikringen

Dette vil avhenge fra kort til kort. Alle kredittkort vil dekke deg gjennom finansavtalelovens paragraf 54b dersom du er utsatt for svindel eller at butikken har gått konkurs.

Det er nokså uvanlig å ha en egen netthandelsforsikring, i og med at det meste allerede er dekket gjennom loven. Per dags dato er det kun Nordea Gold og Premium som tilbyr dette. Deres netthandelsforsikring dekker inntil 25 000 kroner på et privatkjøp på nettet.

Netthandelsforsikringen til Nordea Gold dekker privatkjøp på internett på varer over 500 kr per stk. Hvis du har kjøpt et par jeans og den kommer med feil eller mangler, vil banken kunne dekke kostnaden. Dersom en vare koster over 25 000 kroner, må du dekke deler av regningen selv. Har du fått en maks erstatning, får du ikke erstattet andre varer før det har gått 12 mnd.

Netthandelsforsikringen er inkludert i kredittkortet

Netthandelsforsikringer som følger med kredittkortet er helt gratis. Det eneste kravet for at forsikringen skal gjelde, er at du foretar kjøpet med kortet. Bruker du et vanlig bankkort for å handle på nett, vil så klart ikke kredittkortutstederen dekke deg hvis noe skjer. 

Alle kredittkort vil gi en beskyttelse, som gjør det tryggere å handle på nett. Dette vil du derimot ikke få med et vanlig bankkort. 

Slik får du erstatning fra Nordeas kredittkort

Det er viktig at du kan vise kvitteringen når du oppretter en sak for å bli erstattet for feilen som har skjedd. Du må også kunne dokumentere overfor Tryg, som er bankens forsikringspartner, at du har forsøkt å løse problemet med selgeren i forkant. Det lønner seg å kontakte selger på e-post. Da vil alt være dokumentert, fremfor over telefon. 

Det samme gjelder dersom varen er forsinket. Da vil du ha krav på erstatning med mindre selgeren ikke erstattet kjøpet etter et visst antall dager. I norske nettbutikker gjelder dette 75 dager, mens tidsfristen forlenges til 90 dager i utenlandske nettbutikker.

Krav for å få netthandelsforsikringen

For å ha krav på netthandelsforsikringen må du innfri følgende:

  • Du må eie et kredittkort som tilbyr netthandelsforsikring, i dette tilfellet Nordea Gold eller Premium. 
  • Varen må handles over nett og koste minimum 500 kroner (ekskludert frakt)
  • Nettbutikken må være registrert i Norge, EU, USA eller Australia. 
  • Varen må sendes til en registrert adresse i Norge. 

For å søke om et nytt kredittkort må du være over 18 år, ha norsk personnummer og fast inntekt.

Du vil dermed ikke bli erstattet dersom du kjøper en vare fra Kina og varen kommer med en feil. Det er også viktig at du undersøker vilkårene nøye. Det er flere produkter som ikke dekkes av forsikringen, som eksempelvis kjøp av planter, drikkevarer, strømmetjenester eller flybilletter. Sistnevnte vil du derimot få dekket med en reise- og avbestillingsforsikring, som mange kredittkort innehar. 

Er forsikringen verdt det?

Det er mye tryggere å bruke et kredittkort fremfor et bankkort, spesielt ved handel på nett. Det er fordi du blir beskyttet gjennom norske lover. Derfor er det allerede nokså trygt å handle på nett uten netthandelsforsikringen. 

Dersom spørsmålet er om du burde bruke et vanlig bankkort eller Nordeas kredittkort som kommer med netthandelsforsikringen, vil sistnevnte være anbefalt. Sammenligner man derimot mot andre kredittkort, vil det være lurt å vurdere dette ut fra flere faktorer. 

Man burde ikke velge Nordeas kort kun på grunn av netthandelsforsikringen. Du bør også se om kredittkortet passer dine kjøpsvaner og gir fordeler du kan dra nytte av. I tillegg krever kortene at du har en høy inntekt eller er kunde av banken, som gjør at mange rett og slett ikke vil få innvilget en søknad. 

Her kan du sammenligne de beste kredittkortene alle kan få

Viktige ting å tenke på

Det er flere ting du bør tenke på før du går i gang med å velge et kredittkort. Dersom netthandelsforsikringen er en viktig faktor for deg, bør du i så fall undersøke at forsikringen dekker det nødvendige. Hvis ikke bør du i så fall vurdere å kjøpe en forsikring utenom, så du vet at du er tilstrekkelig forsikret. 

Les deg opp på betingelsene og vilkårene. Finn ut av hvilke produkter forsikringen dekker, og fra hvilke land du kan handle fra. Når det gjelder netthandelsforsikringen som medfølger Nordeas kredittkort, inkluderer ikke den så mye annet enn det som allerede dekkes. Da kan andre forsikringer, som ID-tyveriforsikring, reiseforsikring og kjøpsforsikring være vel så aktuelt.

Kredittkort med gode forsikringer inkludert

Som nevnt, kan det være lurt å utvide blikket enn kun mot netthandelsforsikringen. Under lister vi opp kredittkort som kommer med verdifulle forsikringer:

Forsikring inkludert
Nordea Gold
Morrow Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
Bank Norwegian
Netthandelsforsikring
Inntil 25 000 kroner
Via finansavtaleloven
Via finansavtaleloven
Via finansavtaleloven
Kjøpsforsikring
Via finansavtaleloven
Inntil 25 000 kroner
Via finansavtaleloven
Via finansavtaleloven
Reise- og avbestillingsforsikring
Inkludert
Inkludert
Inkludert
Inkludert
ID-tyveriforsikring
Ikke inkludert
Dekker opptil 100 000 kroner
Dekker opptil 100 000 kroner
Tilbys for 149 kr/året
Tilbyr betalingsforsikring
For personer med boliglån hos banken
Ja, opptil 5000 kr/mnd.
Ja, opptil 9000 kr/mnd.
Ja, opptil 10 000 kr/mnd.

Tabellen ovenfor kan gjøre det enklere å sammenligne kredittkort ut fra ulike forsikringer. Kredittkortet fra Morrow Bank kommer svært godt ut, da den både inneholder kjøpsforsikring, reise-og avbestillingsforsikring, ID-tyveriforsikringer og tilbyr betalingsforsikring. 

Ellers blir TF Bank Mastercard ofte omtalt som et av de beste kredittkortene i Norge. I tillegg til lukrative forsikringer, får du også tilgang til et bredt fordelsprogram. 

Oppsummering

Et kredittkort med netthandelsforsikring kan komme fint med. Likevel blir alle kredittkortkunder i Norge godt dekket av finansavtaleloven, som tilsier at banken tar taper dersom man blir utsatt for svindel eller man mottar en vare med feil.

Derfor bør det være flere faktorer som spiller inn på hvilket kredittkort du velger å bruke. Vi kan anbefale deg å bruke vår kredittkorttest. Her vil du, ved hjelp av å svare på seks spørsmål, få anbefalinger om hvilke kredittkort som kan passe til ditt behov.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med netthandelsforsikring

Vi har mottatt flere spørsmål angående kredittkort med netthandelsforsikring. Dette er de mest stilte spørsmålene:

Hva er et kredittkort med netthandelsforsikring?
Hva dekker netthandelsforsikringen?
Hvor mye dekker en netthandelsforsikring?
Hvilke kredittkort tilbyr netthandelsforsikring?
Er netthandelsforsikring med kredittkortet gratis?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-03-12 Sist oppdatert: 2024-05-17