Liste over kredittkort med kjøpsforsikring

I Norge får kunder som bruker kredittkort ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven. Dette er de beste kredittkortene i 2024 med kjøpsforsikring:

 • Morrow Bank Mastercard
  Morrow Bank Mastercard

  Kortet fra Morrow Bank kommer med en kjøpsforsikring som dekker deg opptil 25 000 kroner, gir opptil 9 måneder betalingsutsettelse og bonus på handler.

 • TF Bank Mastercard
  TF Bank Mastercard

  Et av de mest populære kredittkortene i Norge. Kortet gir gratis reise- og avbestillingsforsikring og forsikrer deg mot ID-tyveri. I tillegg har du tilgang til et bredt fordelsprogram.

 • Bank Norwegian
  Bank Norwegian

  Norwegian-kortet følger med både en reiseforsikring og en dagligvareforsikring. I tillegg får du cashback (penger tilbake) på alle handler.

 • Trumf Visa
  Trumf Visa

  Et kredittkort som kommer med gode forsikringer og bonuser. Du får med reise- og avbestillingsforsikring og min. 2 % trumfbonus på alle handler hos Norgesgruppen.

 • Resurs Gold
  Resurs Gold

  Gir lang rentefri utsettelse, gode forsikringer og flere betalingsalternativer. Du har også tilgang til en poengbutikk hvor du får gode rabatter.

Hvorfor stole på oss?

Siden 2013 har vi i Kortio vært dedikert til å hjelpe våre besøkende med å ta informerte beslutninger om kredittkort. Teamet vårt består av finans- og reiseeksperter som hjelper leserne våre til å ta de best mulige avgjørelsene. Vi skriver ærlige anmeldelser og nyttige guider for at våre lesere og partnere skal kunne stole på oss. Hos Kortio streber vi etter å gi deg all informasjonen du trenger for å ta den riktige avgjørelsen for din økonomiske situasjon. Vi blir kompensert gjennom affiliatelenkene, men anmeldelsene våre er helt objektive.

Hva er kjøpsforsikring med kredittkortet?

Kjøpsforsikring er en forsikring som tilbys av bankene som utsteder kredittkort i Norge. Forsikringen gir kundene en ekstra trygghet dersom noe uforutsett oppstår, som at man blir svindlet for penger eller at bedriften man har kjøpt en vare fra går konkurs.

Hva dekker forsikringen?

Med kjøpsforsikringen som er inkludert i kredittkortet vil du ha en ekstra trygghet. Finansavtalelovens paragraf 54b sørger nemlig for at kredittkortets forsikring dekker deg dersom:

 • Du er utsatt for svindel
 • Butikken går konkurs før du har mottatt varen/tjenesten
 • Du har mottatt en vare med feil

Denne forsikringen vil du ikke ha dersom du bruker et vanlig bankkort.

Fordeler med kjøpsforsikring

Ved å bruke et kredittkort vil du kunne få god nytte av kjøpsforsikringen dersom noe skjer. Dette er noen av fordelene med kjøpsforsikringen:

 • Du får en økonomisk beskyttelse hvis en vare blir ødelagt innen en bestemt periode etter varen er kjøpt. Dette kan gjelde alt fra elektronikk til smykker til treningsutstyr.
 • Kredittkortutstederen kan erstatte deg hvis varen du har kjøpt kommer med en mangel. For eksempel dekker Morrow Bank Mastercard opptil 25 000 kroner om det oppstår skader eller problemer under frakten. 
 • Kjøpsforsikringen dekker både innenlandske og utenlandske transaksjoner. 
 • Enkelte kredittkort gir også forlenget garanti ved kjøp av visse produkter, som eksempelvis teknologivarer.

Hvor mye koster kjøpsforsikringen?

Kjøpsforsikringen du får med kredittkortet er helt gratis. Forsikringen gjelder såfremt du utfører kjøpet med kredittkortet. Dersom du ikke bruker kortet i forbindelse med varekjøpet, vil du heller ikke bli dekket av forsikringen. 

Er det noe forskjell mellom kredittkortenes kjøpsforsikring?

Alle kredittkort kommer med en slags kjøpsforsikring gjennom finansavtaleloven. Denne forsikringen er lik alle kredittkort som blir utstedt av norske banker og er noe alle som bruker norske kredittkort har krav på. 

I tillegg er det visse banker som i tillegg har egne regler for ekstra beskyttelse. Dette gjelder blant annet:

Er kjøpsforsikring verdt det?

Som nevnt, er kjøpsforsikring med kredittkortet en gratis gode du får med. Denne forsikringen er også en av grunnene til at mange foretrekker å betale med kredittkort. Dette gjelder spesielt i forbindelse med å handle tryggere på nett og i utlandet. I disse tilfellene er sjansen høyere for at man blir svindlet, og da er kredittkortets beskyttelse godt å ha.

Hva er kravene for at kjøpsforsikringen skal gjelde?

Det er noen krav som må innfris for at kjøpsforsikringen med kredittkort skal være gjeldende. For at du skal bli dekket av forsikringen kreves det at:

 1. Du har utført kjøpet med kredittkortet
 2. Varen/tjenesten er kjøpt hos en næringsdrivende
 3. Det er en feil eller mangel ved varen eller tjenesten
 4. Du har forsøkt å løse saken med selgeren

Dersom du kan tikke av alle disse fire punktene, kan du gå i gang med å klage til banken som har gitt deg kredittkortet.

Viktige ting å tenke på

Kjøpsforsikring med kredittkortet gir deg en verdifull trygghet ved kjøp av varer. Her er noen ting du bør ha i bakhodet i forbindelse med forsikringen:

 • Sjekk vilkårene og betingelsene til kredittkortet på forhånd. På den måten er du klar over dine rettigheter. 
 • Ta deg tid til å gå gjennom forsikringsvilkårene. Her ser du hvor mye du kan bli dekket, samt unntakene som gjelder. 
 • Ta vare på kvitteringer for kjøpet du har utført.
 • Dersom du har mottatt en vare med skade eller blitt svindlet, bør du klage skriftlig. Deretter bør du varsle banken raskt, slik at du klager innenfor den bestemte tidsfristen.

Beste kredittkort med kjøpsforsikring

Alle kredittkort kommer med en form for kjøpsforsikring gjennom norske lover. Derfor bør du ikke legge all fokuset på kjøpsforsikringen. Er forsikring en viktig faktor for deg, bør du se etter kredittkort med andre forsikringer inkludert. Under ser du ulike kredittkort som kommer med gunstige forsikringer:

Forsikring inkludert
Morrow Bank Mastercard
TF Bank Mastercard
Bank Norwegian
Resurs Gold
Kjøpsforsikring
Opptil 25 000 kroner
Via finansavtaleloven
Via finansavtaleloven
Via finansavtaleloven
Reise- og avbestillingsforsikring
Inkludert
Inkludert
Inkludert
Inkludert
ID-tyveriforsikring
Dekker opptil 100 000 kroner
Dekker opptil 100 000 kroner
Tilbys for 149 kr/året
Dekker opptil 100 000 kroner
Tilbyr betalingsforsikring
Ja, opptil 5000 kr/mnd.
Ja, opptil 9000 kr/mnd.
Ja, opptil 10 000 kr/mnd.
Ja, full kompensasjon

Det er viktig å se på helhetsbildet når du søker om et kredittkort. For eksempel tilbyr alle de nevnte kortene ID-tyveriforsikring, men med Bank Norwegian må du betale en pris for forsikringen. Alle kredittkortene inkluderer reiseforsikring, som for de fleste er et stort pluss.

Føler du deg mer komfortabel med kortets egen kjøpsforsikring, er i så fall Morrow Banks kredittkort den eneste av disse kortene som tilbyr dette. 

Oppsummering

Kjøpsforsikringen som er inkludert i kredittkortet gir en ekstra sikkerhet dersom du mottar en vare med feil, blir utsatt for svindel eller at bedriften du har handlet fra har gått konkurs i mellomtiden. Siden forsikringen er inkludert gjennom norske lover, vil alle kredittkort tilby en slags kjøpsforsikring. 

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med kjøpsforsikring

Dette er spørsmål vi ofte får tilsendt angående kredittkort med kjøpsforsikring:

Har kredittkort en kjøpsforsikring?
Hva er kjøpsforsikring?
Hva koster kjøpsforsikring fra kredittkortet?
Hvilke krav kreves for å få tilbake penger fra kjøpsforsikringen?
Hva er fordeler med kjøpsforsikring fra kredittkort?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-03-01 Sist oppdatert: 2024-03-26