Beste kredittkort med cashback på dagligvarer

Det er tre forskjellige måter du kan spare penger på ved å bruke kredittkort som er spesielt dedikert dagligvarer, nemlig ved

La oss se nærmere på disse, og hvilke kredittkort det er som tilbyr de ulike ordningene

 1. Ikano Visa:

  Kredittkort med rabatt på dagligvarer

 2. Bank Norwegian kredittkort:

  Kredittkort med cashback på dagligvarer

 3. Trumf Visa:

  Kredittkort med bonus på dagligvarer

 1. Ikano Visa

  Kredittkort med rabatt på dagligvarer

  Det er kredittkort som gir rabatt på alle dagligvarer i form av en viss prosentsats. Rabatten kan være direkte, altså at den trekkes fra ved kjøp og fremkommer på kvitteringen. Den kan også være indirekte slik at den blir trukket på fakturaen du får på kredittkortet.

  Ikano Visa kredittkort utmerker seg her med en generell rabatt på dagligvarer på 2 %. Det er også det eneste rene rabattkortet for dagligvarer. Rabatten er indirekte, og kan sees når du får regningen på kredittkortet.  Ikano Visa gir en tilsvarende rabatt for drivstoff når du tanker på Shell. Det er en øvre grense på rabatt med 500 per måned og 3000 kroner per år.

  • 2 % rabatt på dagligvarer.
  • 2 % rabatt på shell-stasjoner.
  • Reiseforsikring og tankefeilforsikring.
  Søk nå Annonselenke
 2. Bank Norwegian kredittkort

  Kredittkort med cashback på dagligvarer

  Cashback betyr at du får penger tilbake etter at du har brukt kredittkortet. Det er utstederen av kredittkortet som utbetaler cashback. Det er vanligvis en del av bankens fortjeneste fra brukerstedene, som tilbakebetales til kunden.

  Bank Norwegian kredittkort kan gi 0,5 % cashback på alle kjøp, ikke bare på dagligvarer. I mangel av andre kredittkort som gir cashback på dagligvarer, topper de denne kategorien. Du kan imidlertid velge om du vil bruke kredittkortet til å tjene opp cashback, eller om du vil ha cashpoints som kan brukes til reiser med Norwegian.

  • CashPoints eller cashback på alle kjøp
  • Kontaktløs betaling med mobil og klokke
  • Reiseforsikring
  • Gratis kontantuttak i utlandet
  Søk nå Annonselenke
 3. Trumf Visa

  Kredittkort med bonus på dagligvarer

  Endelig er det bonus, som gir deg poeng for det du har brukt på dagligvarer. Bonus er gjerne en del av et lojalitetsprogram til en bestemt dagligvarekjede.  Bonuspoengene kan brukes til å betale ned kredittkortregningen, men den kan også spares eller byttes i varer eller tjenester.

  Trumf Visa er et kredittkort som tilbys Trumf-kunder, og gir ekstra bonus når du handler varene dine med dette kortet på butikkene i Norgesgruppen. Det gjelder Kiwi, Meny, Joker, Spar, Nærbutikken og Jacobs. I utgangspunktet utgjør bonusen 2 % av beløpet du handler for, men det er mange særtilbud som gir ekstra bonuspoeng i de ulike kjedene. Spesielt for Trumf-programmet er at det ikke er noen øvre grense for hvor mye bonus du kan få.

  • 2 % trumfbonus på varekjøp.
  • Reise- og avbestillingsforsikring.
  • Ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan tjene.

Hva er et kredittkort for dagligvarer?

Kredittkort for dagligvarer er i utgangspunktet helt alminnelige kredittkort. I tillegg er det ulike insentiver for å oppmuntre brukeren til å benytte akkurat disse kredittkortene ved kjøp av dagligvarer. Det kan være at de får lavere priser på varene, eller at de får noe tilbake når de drar eller viser kortet i kassa.

Med dagligvarer tenker vi i alminnelighet på de varene som selges til husholdningen i matbutikker og supermarkeder, herunder mat, dyrefor, vaskemidler og toalettartikler. Mastercard og Visa har egne koder som utsalgsstedene kan bruke for å definere salgene som dagligvarer.

Hvordan bruke et kredittkort for dagligvarer?

For å få mest mulig igjen for et kredittkort for dagligvarer, er det lurt å være taktisk. Enkelte kort er knyttet til en eller flere bestemte dagligvarekjeder, og gir kun fordeler når du handler i en av disse, for eksempel i Coop eller i Norgesgruppen. Deres intensjon er ganske enkelt å binde deg opp til å handle i deres butikker.

Det viktigste er da om det også er praktisk for deg å handle de stedene disse kortene gir fordeler. Vær klar over at det kan være max-grenser på rabatter og cashback i løpet av året. Har du først kortet, bør du være oppmerksom på ulike kampanjer som gir rabatter eller andre fordeler en bestemt periode. Det er vanlig at kortutstedere kjører slike reglemessige for å holde kundene varme.

Hvordan bruke et kredittkort for dagligvarer?

Slik sammenligner du kredittkort for dagligvarer

Det er ikke alltid opplagt hvilket kredittkort som gir mest igjen for handel av dagligvarer, men du kan ta utgangspunkt i eget handlemønster. Er det geografiske eller andre hensyn som gjør at du hovedsakelig handler i en av Norgesgruppens butikker, får du utvilsomt mest igjen ved å skaffe deg et Trumf Visa. Det tilsvarende gjelder Coop og Coop Mastercard. Utenom kjedene vil det være bedre med et kort som gir generell rabatt uansett hvor du handler.

Vi handler dessuten andre ting enn dagligvarer. Dersom dagligvarekortet kan gi noe igjen for andre kjøp, som ved kjøp av bensin eller flypoeng, kan det være noe å hente også her. Du kan også vurdere rene drivstoffkort eller kredittkort som er best for reiser. Det er heller ikke noe i veien for å ha flere kredittkort for å maksimere fordelene.

Ikano VisaBank NorwegianTrumf Visa
Kredittkort Ikano VisaBank Norwegian kredittkortTrumf Visa
Årsgebyr 0 kr0 kr0 kr
Rente 20,28 %21,99 %23,00 %
Effektiv rente 24,55 %24,40 %27,19 %
Rentefrihet 50 Dager 45 Dager 45 Dager
Valutapåslag i utlandet 2,00 %1,75 %1,90 %
Uttaksgebyr 1,00 % + 35 kr0 kr1,50 % + 35 kr
Fakturagebyr 45 kr (0 kr e-faktura)45 kr (0 kr e-faktura)45 kr (0 kr e-faktura)
Karakteristikker
 • Cashback (inntil 10,00 %)
 • Drivstoffrabatt
 • Bonusprogram
 • Cashback (inntil 0,50 %)
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Bonusprogram
Forsikring
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Avbestillingsforsikring
Les mer Detaljert informasjonDetaljert informasjonDetaljert informasjon
Søk nå
Søk nå Annonselenke
Søk nå Annonselenke

Kredittkort for matvarer

Når vi snakker dagligvarer, tenker vi på en stor del på matvarer. Det utgjør hoveddelen av varene i daglighandelen, og det er det vi bruker mest penger på. Da er det verdt å tenke på at også allerede rabatterte matvarer fra butikkens side gir bonus, cashback og som regel også rabatt når det er knyttet til kredittkortet.Storinnkjøp på kampanjetilbud fra supermarkedet kan derfor være dobbelt innbringende.

Det siste tipset i forbindelse med å bruke kredittkortet på matvarer er å kjøpe store enheter, som familiepakninger eller tradisjonelle 3 for prisen av 2 tilbud. På denne måten kombinerer du kredittkortets fordeler med butikkens egne når du kjøper matvarer.

Kredittkort for dagligvarer: Kan det lønne seg?

Dagligvarer er en fast kostnad, og noe du garantert handler. Et kredittkort med rabatt, cashback eller bonus på dagligvarer vil derfor alltid gi noe tilbake. Handler du dagligvarer  for 100 000 kroner i løpet av et år, vil en generell rabatt på 2 % gi deg 2000 kroner i ren besparelse.

Spesielt storfamilier med et tilsvarende stort konsum bør se etter de mulighetene som ligger i et kredittkort med gode fordeler på dagligvarer. Avgjørende for at det skal være lønnsomt med kredittkort er imidlertid at du betaler ned hele kredittkortregningen hver måned. Da slipper du nemlig å betale renter.

Kredittkort for dagligvarer: Kan det lønne seg?

De vanligste spørsmålene om kredittkort og dagligvarer

Når det gjelder å spare penger på daligvarer, bør ingen metode være uprøvd. Her er noen av de tingene folk lurer på i forbindelse med dagligvarerabatt på kredittkort:

Hvordan får jeg cashback på kjøp av dagligvarer?
Gir alle kredittkort rabatt på dagligvarer?
Bør jeg velge Trumf Visa eller Coop Mastercard for dagligvarer?
Hvor mye kan jeg spare på kredittkort-rabatt dagligvarer?
Kan jeg få bonus når jeg handler mat på Rema 1000?
Espen Jacobsen

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Publisert: 2023-10-24 Sist oppdatert: 2024-07-19