Hvilken fordel er viktigst for deg?
Hva skal du først og fremst bruke kortet til?
Hvilke utgifter vil du helst unngå?
Hva er viktigst for deg?
Hva slags mobilbetalingsmetode ønsker du?
Har du betalingsanmerkninger?
Fyll ut dine personlige opplysninger

Vilkår

Slik fungerer vår kredittkort test

Vår kredittkort test baserer seg på seks spørsmål, som til sammen gir et tydelig bilde av hvilke kredittkort som kan passe dine behov. For å kunne presentere de beste kredittkortene for deg, benytter vi oss av et poengssystem. Ut fra dine svar, vil poengene samles opp og kredittkortene som matches best med svarene vil anbefales. 

Eksempelvis vil kredittkort med reiseforsikring og lavt valutapåslag score høyere hvis du skal bruke kortet til reiser, mens rabatter og cashback er utslagsgivende om du planlegger å bruke kortet til shopping.

For at du skal få et best mulig resultat, lønner det seg å bruke litt tid på å finne ut av hva du ønsker å bruke kortet til. På den måten vil poengsystemet kalkulere seg frem til det kortet som samstemmer best til ditt formål. 

Fordelene med å bruke vår kredittkort test

Det kan være fristende å bestille et kredittkort raskt, men det kan føre til at du bruker et kredittkort som ikke er best egnet for dine behov. Ved å ta i bruk et kort som samstemmer med dine kjøpsvaner, vil du dra mer nytte av kortet. Her er noen fordeler med å bruke vår kredittkort test:

 • Du får tilpasset anbefaling av kredittkort som passer dine individuelle behov og preferanser
 • Rett kredittkort gir deg muligheten til å spare mer penger
 • Testen tar kun ett minutt å fullføre, men vil kunne ha en positiv effekt på din økonomi
Fordelene med å bruke vår kredittkort test

Sammenlign kredittkortene som anbefales

Etter at du har utført kredittkort testen, vil du få presentert flere kredittkort som matcher dine svar. Deretter kan det være lurt å sammenligne kredittkortene opp mot hverandre for å finne det kortet som samsvarer best med dine ønsker. Den beste måten å gjøre det på, er å:

 1. Huk av boksen “sammenlign kort” på aktuelle kredittkort
 2. Trykk på “sammenlign” 
 3. Få en oversikt over kredittkortenes fordeler, forsikringer, gebyrer og renter
 4. Velg det kortet som passer best til deg og trykk “søk nå”.

Viktige ting å tenke på ved utføring av testen

Før du utfører kredittkort testen, er det lurt å ha en formening om hva kredittkortets formål skal være. Om du tar testen uten å vite hva du skal bruke det til, kan du likevel ende opp med et kredittkort som ikke passer deg - selv om kortet ser fantatisk ut ved første øyekast. 

Her er noen faktorer som bør påvirke svarene på testen:

 • Hva slags fordeler vil ha en positiv påvirkning på økonomien? Kjører du sjeldent bil, vil drivstoffrabatt være lite viktig. Og om du allerede betaler for forsikringer kredittkortet gir, vil du tjene lite på å ha to forsikringer som dekker det samme.
 • Kartlegg hva du vil bruke kredittkortet på: Vil du ha et kredittkort for å spare mest penger på rabatt og bonus, er det for å delbetale regninger eller for å handle tryggere på nett eller i utlandet?
 • Skal du låne kreditt? I så fall vil lav rente og rentefri kreditt være viktige faktorer. Men hvis du ikke planlegger å låne penger, vil fordeler som medfølger være viktigere.  

Er det ett eller flere spørsmål du er usikker på? I så fall kan det være lurt å ta testen flere ganger, med andre svar. Da vil du kanskje få match som passer deg bedre.

Kredittkort testen gir en god veiledning, men er ikke et fasitsvar

Kredittkort testen er ment for å gi deg en god veiledning for å finne det kredittkortet som passer deg best. Likevel baserer testen seg på seks forenklende spørsmål, så du burde ikke ta resultatet for god fisk. 

I stedet for å klikke deg videre på det første og beste, anbefaler vi deg å sammenligne de ulike kredittkortene som matches med dine svar. Dette vil gi deg et mer helhetlig svar på om kredittkortet faktisk er best egnet for dine behov.

Kredittkort i ulike kategorier

Ethvert kredittkort har ulike områder de satser på. Noen fokuserer på å tilby lavest rente, andre gir tilgang til lukrative fordelsprogrammer og visse kort vektlegger lave gebyrer på handel i utlandet. 

Det finnes ikke et “one size fits all” i kredittkortmarkedet. For å gjøre det enklere, deler man ofte kredittkort i følgende kategorier:

Kredittkort for reise Kredittkort for reise

Dette er kredittkort som kommer med reiseforsikring, lave gebyrer på varekjøp i utlandet (valutapåslag) og lave eller ingen gebyr på kontantuttak.

Kredittkort med bonus Kredittkort med bonus

Også kjent som bonuskort, er kredittkort som gir bonuser ved varekjøp. Ofte samles det opp bonuspoeng, som igjen kan brukes til andre varer og produkter.

Kredittkort for dagligvarer Kredittkort for dagligvarer

Dagligvarer utgjør ofte en stor månedlig utgift, og disse kortene gir sine kunder muligheten til å spare penger på dagligvarehandelen.

Bensinkort Bensinkort

Disse kortene passer best til de som ønsker å spare penger på fylling av drivstoff. Ofte gir kredittkortene en prosentvis rabatt og/eller fast rabatt per liter.

Kredittkort med lav rente Kredittkort med lav rente

Skal du låne penger i ny og ne, kan det være lurt å velge et kredittkort som tilbyr lav rente. Dette gjør lånet billigere.

Obs! Det finnes flere kategorier, men disse kategoriene dekker de fleste behovene for de som søker om et nytt kredittkort. Dersom du har trykket deg videre på noen av kategoriene, vil du fort merke at det er visse kredittkort som scorer høyt på flere områder.

Generell eller spesifikk kredittkort

Generell eller spesifikk kredittkort

Det finnes kredittkort som passer til all slags bruk, også finnes det andre kredittkort som kun gir fordeler på visse kategorier eller i visse butikker. Som regel er det lønnsomt å bruke et kort som egner seg til det aller meste. Likevel kan du spare mer penger dersom du handler ofte på en butikk, og kortet du eier gir mye rabatter på denne butikken. 

Her er noen eksempler:

 • TF Bank Mastercard: Kredittkortet omtales som et av de beste all-round kortene. Den kommer med lave gebyrer, gode forsikringer og gir tilgang til et bredt fordelsprogram. 
 • Trumf Visa: Kortet passer best til de som ønsker å spare på dagligvarehandelen. Kredittkortet fra Trumf gir bonuser hos alle butikker tilhørende Norgesgruppen, som inkluderer Meny, Kiwi og Spar.
 • 365Privat Mastercard: Med dette kortet får du svært gode prisavslag på drivstoff, særlig hos Esso-stasjoner. Foruten drivstoffrabatt, er det få andre fordeler inkludert. 
Hvilket kredittkort bør du velge?

Hvilket kredittkort bør du velge?

Ovenfor har du fått en liten oppklaring rundt kredittkort i ulike kategorier. Det er derimot din oppgave å finne ut av hvilken kredittkort som passer deg best. 

Reiser du mye, vil det kanskje være lurt å velge et reisekort med gode forsikringer og lave gebyrer i utlandet. Om formålet er å spare mest mulig penger på handler, vil kanskje kort med bonuser eller dagligvarerabatter være bedre. 

Skal du derimot låne penger med jevne mellomrom, vil lave rentesatser være en viktig faktor. Likevel ønsker vi å pressisere at det ikke er anbefalt å eie et kredittkort for å låne penger. 

Kanskje har du fått litt mer kjøtt på beinet? Ved å være bevisst på dette vil du kunne svare bedre på kredittkort testen, som igjen gir deg bedre kredittkort match!

Virtuelle kredittkort

Planlegger du å handle mye på nett, kan det være lurt å velge et kredittkort som også tilbyr virtuelle utgaver av kortet. Dette gjør handelen raskere, samtidig som det reduserer risikoen for svindel. Med virtuelle kredittkort kan du betale på nett ved hjelp av en rask identifisering, uten at kortopplysningene blir lagret på nettsiden. 

Virtuelle kort gjør det like enkelt å betale med PC-en, nettbrett eller på mobil. I tillegg godtar de som regel også flere kontaktløse betalingsmetoder, som Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay. Eksempler på kredittkort som tilbyr et virtuelt kredittkort er:

Virtuelle kredittkort

Debetkort vs kredittkort - hvilke kort anbefales?

Om du allerede har tatt vår kredittkort test, har du sikkert lagt merke til at de fleste anbefalingene er kredittkort. Dette er ikke fordi vi nødvendigvis anbefaler deg å bruke et kredittkort ovenfor et debetkort, men fordi kredittkort inneholder fordeler du ikke får med et vanlig bankkort. Et debetkort gir normalt sett hverken bonuser, cashback, forsikringer eller muligheten til å låne penger. Alt dette kan du derimot få med et kredittkort.

Med andre ord: Kredittkort gir deg flere fordeler du ikke får med et debetkort. Likevel er kredittkort kun lønnsomt dersom du har god kontroll over økonomien og tilbakebetaler kreditten du bruker innen rentefri periode. Har du dårlig økonomi og vil slite med å tilbakebetale det du låner, vil det være et smartere valg å bruke et debetkort.

Alder og inntekt vil påvirke resultatet

Alle banker stiller visse krav som må innfris for at du skal få innvilget kredittkortsøknaden. For å i hele tatt ha muligheten til å motta et kredittkort, må du være over 18 år, ha et norsk personnummer og kunne vise til en form for inntekt. 

Selv om enkelte banker har en aldersgrense på 18 år, er det flere som ikke godkjenner kunder under en viss alder, som f.eks. 20 eller 21 år. Hvor mye du har i inntekt vil også påvirke din kredittkort test. Noen kredittkort godtar søkere med en inntekt på rundt 100 000 kroner, mens enkelte eksklusive kredittkort krever en høy inntekt eller formue.

I kredittkorttesten utelukker vi kredittkort som ikke matcher din alder og inntekt. På den måten slipper du å gå gjennom søknadsprosessen om et kredittkort som likevel ikke vil godta søknaden.

Du får ikke kredittkort med betalingsanmerkning

Har du en betalingsanmerkning, vil du dessverre ikke få godkjent en kredittkortsøknad. Dette er fordi bankene vurderer din økonomi og betalingsevne som svak. I så fall bør fokuset ligge på å bli kvitt betalingsanmerkningen først, deretter kan du eventuelt søke om et kredittkort i etterkant. 

Hvis du svarer ja på spørsmålet om du har en betalingsanmerkning, vil du få opp noen lånealternativer som kan hjelpe deg med å bli kvitt anmerkningen. Klarer du å betale anmerkningen uten et lån, er det anbefalt. Hvis ikke, bør du finne det lånet som gir lavest rente.

Krav for å få ett kredittkort

Det er ikke alle som kan få et kredittkort, og det er heller ikke alle som er egnet for å eie et. Nedenfor ser du de mest grunnleggende kravene for å få innvilget en kredittkortsøknad. Enkelte banker stiller høyere krav:

 • Du må være minimum 18 år, i noen tilfeller eldre
 • Fast inntekt, ofte på minimum 100 000 kroner
 • Norsk statsborgerskap og BankID
 • Ingen betalingsanmerkninger

Oppfyller du disse kravene? Da har du en god mulighet for å få innvilget søknaden. Likevel er det viktig å være klar over at bankene vil utføre en kredittsjekk av deg og din økonomi for å forsikre om at du vil kunne klare å betjene kreditten.

Slik søker du om et kredittkort

Har du tatt kredittkort testen og funnet et kredittkort som passer deg? I så fall kan du gå i gang med å søke om et kredittkort. Slik fungerer søknadsprosessen:

1

Trykk på “søk nå” på kredittkortet du ønsker å søke etter

2

Fyll inn søknadsskjemaet, som inkluderer blant annet navn, adresse, personnummer, inntekt og gjeld

3

Signer søknaden (som regel med BankID)

4

Banken utfører en kredittsjekk, og deretter svarer på din søknad

5

Får du godkjent søknaden, vil du motta et tilbud om kredittkort

6

Sjekk gjennom betingelsene og godta

7

Motta kredittkortet i postkassen

Hvor raskt kan jeg motta kredittkortet?

Det kan ta alt fra en uke til flere uker fra søknaden sendes inn til du mottar kredittkortet i postkassen. For å få en fortgang i prosessen, kan det være lurt å stille med så nøyaktig informasjon som mulig. Dette reduserer sjansen for at banken stiller ytterligere spørsmål rundt kredittsjekken. 

Dersom banken tilbyr virtuelle kredittkort, vil du kunne handle med kortet på nett før du mottar kredittkortet fysisk. Dette er en god løsning for de som ønsker et kredittkort på dagen.

Hvorfor stole på Kortio?

Vi jobber kontinuerlig med å hjelpe forbrukere med å finne det beste kredittkortet for sine behov. Det gjør vi ved å overvåke og sammenligne ulike kredittkort på det norske markedet. Med et godt innsyn i kredittkortenes fordeler og ulemper, gir vi et objektivt syn på hvilke kredittkort som egner seg best i ulike scenarioer. 

Vi har over 10 års erfaring i kredittkortmarkedet, har anmeldt over 100 ulike kredittkort og har hjulpet tusenvis av nordmenn med å finne et passende kredittkort. Kombinasjonen av dette har bistått i prosessen med å lage en brukervennlig og nyttig kredittkort test.

Spørsmål angående vår kredittkort test?

Kredittkort testen er laget for å kunne gi deg de beste anbefalingene basert på å svare på noen enkle spørsmål. Formålet er å gjøre testen så enkel som mulig, slik at man slipper å bruke unødvendig tid, samtidig som vi matcher resultatene ut fra de viktigste kategoriene. 
Vi ønsker å forberede oss for å gi våre lesere de beste resultatene. Har du noen spørsmål rundt testen eller dine resultater? Kontakt oss gjerne her.

Har du noen spørsmål rundt testen eller dine resultater? Kontakt oss gjerne her.
Spørsmål angående vår kredittkort test?

Fremgangsmåte til spørsmål i kredittkorttesten

Våre seks spørsmål i testen, samt informasjon om din månedlig inntekt og fødselsår, gir oss et godt utgangspunkt for å finne matchende kredittkort. Spørsmålene tar for seg de viktigste faktorene for leting etter et nytt kort, som inkluderer:

 • Viktigste fordeler
 • Formålet med kortet
 • Utgifter du vil unngå
 • Hva som er viktigst av lave renter eller best fordeler
 • Viktigheten av kontaktløs betaling
 • Om du har betalingsanmerkninger registrert

Disse seks punktene gir oss et godt bilde av hvilke kredittkort som kan passe for deg. Vi anbefaler likevel å sammenligne de ulike kredittkortene du får presentert opp mot hverandre, og vurdere dem ut fra individuelle ønsker.

Beste kredittkort ifølge våre eksperter

Hvilket kort man velger bør være en individuell avgjørelse. Selv om våre eksperter har et objektivt syn på kredittkortene de anmelder, har de noen personlige favoritter. Dette er de beste kredittkortene ifølge våre eksperter:

 Emmas valgte kredittkort: TF Bank Mastercard Emmas valgte kredittkort: TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard tilbyr et kostnadseffektivt kredittkort som kommer med gode fordeler. Den inkluderer et rabattprogram som gir høye rabatter på netthandel innenfor mange ulike kategorier, deriblant reise, klær og underholdning. I tillegg er kortet utstyrt med mange forsikringer, samt at den har lave gebyrer.

Bengts valgte kredittkort: Bank Norwegian Bengts valgte kredittkort: Bank Norwegian

Dette kortet kommer med mange fordeler, spesielt om man reiser regelmessig med Norwegian Air. Det har et enkelt poengsystem og gir deg CashPoints-opptjening på alle handler. Kombinert med lave gebyrer og praktiske forsikringer, er Bank Norwegian et godt kredittkort å ha.

Kims valgte kredittkort: TF Bank Mastercard Kims valgte kredittkort: TF Bank Mastercard

For en som reiser mye utenlands, gir TF Bank Mastercard mange fordeler. Kortet har et lavt valutapåslag og 0 kr i uttaksgebyr. I tillegg medfølges gode forsikringer, som reiseforsikring og ID-tyveriforsikring. Dette kan komme godt med dersom noe uheldig oppstår under reisen.

Espens valgte kredittkort: re:member black Espens valgte kredittkort: re:member black

Kortet passer godt til de som handler på nett og ønsker å dra nytte av re:member reward, kortutstederens egen rabattprogram. I tillegg er re:member black-kortet gratis å eie og kommer med en solid reise- og avbestillingsforsikring.

TF Bank Mastercard
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

Mest populære kredittkort blant våre besøkende

Vi opplever at våre besøkende er flinke til å velge et kredittkort basert på deres behov. Av den grunn søkes det på flere kredittkort i ulike kategorier. Likevel er det et kredittkort som er mer populært enn andre, nemlig TF Bank Mastercard.
Dette kredittkortet blir omtalt som et av årets beste kredittkort i 2024 og er et kort som befinner seg i mange nordmenns lommebøker. Inkludert i kortet følger det med flere gratisforsikringer og hundrevis av rabatter. Kortet er helt gratis å eie og kommer med lave gebyrer.

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Din egen vurdering er viktigst

På vår hjemmeside sammenligner vi de beste kredittkortene i 2024. Selv om alle kredittkortene på denne listen er kort som scorer høyt på mange kriterier, er det viktigst at du først og fremst stoler på din egen vurdering. 

Vi kan ikke vurdere alle kredittkort ut fra individuelle behov, så derfor blir det en noe mer generell vurdering. Disse vurderingene trenger ikke nødvendigvis å passe deg, men kan gi deg et utmerket utgangspunkt på leting etter et nytt kredittkort.

Oppsummering

Vår kredittkort test er et godt verktøy for å finne et kredittkort som passer til dine individuelle behov og preferanser. Etter at du har tatt testen, vil du få presentert en liste over kredittkort som samsvarer med dine svar.

Testen er derimot ikke komplett. Vi anbefaler å sammenligne kortene du får anbefalt opp mot hverandre. På den måten vil du danne deg et tydelig bilde av hvilke kort som er best ut fra dine ønsker.

Ofte stilte spørsmål om vår kredittkort test

Kan en kredittkort test hjelpe meg med å finne et kredittkort?
Hvordan fungerer en kredittkort test?
Hvordan finne det beste kredittkortet?