Liste over kredittkort med ID-tyveriforsikring

Med et kredittkort med ID-tyveriforsikring blir du dekket dersom du blir utsatt for tyveri av din identitet. Under ser du de beste kredittkortene med forsikringen:

 • Et av de mest populære kredittkortene på markedet. Her får du med gratis ID-tyveriforsikring som dekker inntil 100 000 kr. i juridisk bistand, samt at gratis reise- og avbestillingsforsikring følger med.

  Søk nå Annonselenke
 • Forsikringen kan kjøpes for 149 kroner i året og gir inntil 1 million kroner i juridisk bistand og dekker inntil 200 000 kroner ved tap av inntekt. Kortet blir regnet som et av de beste i Norge og kommer med reiseforsikring, dagligvareforsikring og cashback på alle kjøp.

  Søk nå Annonselenke
 • ID-tyveriforsikringen gir inntil 100 000 kroner i juridisk bistand og full tilgang til telefonassistanse. I tillegg får du gode reiseforsikringer, lang betalingsutsettelse og bonuser på kjøpet.

  Søk nå Annonselenke
 • Kortet medfølger en ID-tyveriforsikring som dekker inntil 50 000 kroner. Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert og du får minimum 2 % trumfbonus på alle handler hos Norgesgruppen.

 • ID-tyveriforsikringen er helt gratis og gir deg dekning på inntil 100 000 kr. Kortet gir også lang rentefri utsettelse, gode forsikringer og tilgang til en poengbutikk.

  Søk nå Annonselenke
Hvorfor stole på oss?

Siden 2013 har vi i Kortio vært dedikert til å hjelpe våre besøkende med å ta informerte beslutninger om kredittkort. Teamet vårt består av finans- og reiseeksperter som hjelper leserne våre til å ta de best mulige avgjørelsene. Vi skriver ærlige anmeldelser og nyttige guider for at våre lesere og partnere skal kunne stole på oss. Hos Kortio streber vi etter å gi deg all informasjonen du trenger for å ta den riktige avgjørelsen for din økonomiske situasjon. Vi blir kompensert gjennom affiliatelenkene, men anmeldelsene våre er helt objektive.

Hva innebærer ID-tyveriforsikring i kredittkortet?

Hvis du bruker et kredittkort med ID-tyveriforsikring får du støtte og trygghet dersom du blir utsatt for noen form for ID-tyveri. ID-tyveriforsikringene fungerer normalt sett på følgende måte:

 1. Tilgang til telefonassistanse: De fleste gir deg tilgang til hjelp 24 timer i døgnet og vil gi deg råd til hvordan du kan hindre at skaden eskalerer. 
 2. Juridisk bistand: Å bli utsatt for ID-tyveri kan koste deg mye tid og penger. De fleste ID-tyveriforsikringen vil gi deg juridisk bistand, og dekke kostnadene innenfor en viss grense. De fleste gratisforsikringene som følger med kredittkortene dekker opptil 100 000 kroner per skadetilfelle. 

Husk at alle kredittkort kommer med ulike betingelser og vilkår. Det kan være lurt å sjekke betingelsene i forkant, så du vet hva kortet du eier eventuelt dekker.

Hvor mye dekker ID-tyveriforsikringen?

Dette vil variere fra kredittkort til kredittkort. Alle kredittkort vi har listet opp ovenfor dekker opptil 100 000 kroner per skadetilfelle, foruten Bank Norwegian.

Eksempel med Morrow Bank Mastercard:

Forsikringen til Morrow Bank Mastercard leveres av Gouda, som er en del av Gjensidige Forsikring. Hvis du befinner deg i en situasjon der en ukjent bruker din ID uten samtykke med hensikt å begå svindel eller kriminell handling, vil forsikringen dekke rimelig og nødvendig juridisk assistanse. Dette kan være ved tilfeller hvor noen forsøker å åpne en bankkonto, søke om et kredittkort eller låne penger i ditt navn. ID-tyveriforsikringen gir deg tilgang til assistanse 24 timer i døgnet og utgifter på opptil 100 000 kr. per hendelse.

Siden man må betale et ekstra gebyr på 149 kroner i året med kredittkortet fra Bank Norwegian, dekker forsikringen vesentlig mer. Her får kundene juridisk bistand på inntil 1 million kroner og dekket tapt inntekt på inntil 200 000 kroner. 

Er ID-tyveriforsikring med kredittkort gratis?

Dette kommer helt an på hvilket kredittkort du eier. Noen kredittkort har gratis ID-tyveriforsikring inkludert, andre krever en årlig kostnad, mens visse kort ikke tilbyr en slik forsikring i det hele tatt. 

Hvis du allerede eier et kredittkort, bør du ikke sitte med antagelsen om at kortet har ID-tyveriforsikring inkludert. Dette kan du derimot sjekke ved å lese betingelsene på bankens hjemmesider. 

Om du ønsker et kredittkort med gratis ID-tyveriforsikring kan vi anbefale deg å se over listen med kredittkort ovenfor. Er du villig til å betale en beskjeden sum på 149 kroner i året, vil du bli vesentlig bedre forsikret med kredittkortet fra Bank Norwegian.

Forskjellen mellom ID-tyveriforsikringene hos ulike kredittkort

Det er mange kredittkort som kommer med ID-tyveriforsikring, men forskjellen på forsikringene kan variere. Ofte tilbys forsikring for ID-tyveri i samarbeid med forsikringsselskaper som Tryg, Fremtind og Gouda. 

Både Morrow Bank Mastercard, Resurs Gold og TF Bank Mastercard tilbyr forsikring i samarbeid med Gouda. Derfor vil disse forsikringene være tilnærmet like. 

Hvis du velger en forsikring med måneds- eller årsavgift, vil du derimot kunne få en betydelig dekning. Bank Norwegian, som tilbyr ID-tyveriforsikring i samarbeid med Tryg Forsikring, gir inntil 10 ganger høyere dekning sammenlignet med forsikringene som er gratis. 

Man må selv ta en avgjørelse om det er verdt å betale for ekstra trygghet, eller om man er fornøyd med gratisforsikringene som medfølger.

Er ID-tyveriforsikring verdt det?

Dersom et kredittkort medfølger gratis ID-tyveriforsikring er dette en hyggelig bonus. Selv om du forhåpentligvis aldri vil trenge det, vil det være nyttig dersom dine personopplysninger kommer på avveie. Du betaler jo tross alt ikke for forsikringene!

Hvis forsikringen koster penger, bør du nøye vurdere om det er verdt det. Før du kjøper en ID-tyveriforsikring bør du sette deg godt inn i forsikringsvilkårene. Du burde også sjekke om du er forsikret for ID-tyveri gjennom for eksempel innboforsikring. På den måten sikrer du at du ikke betaler dobbelt opp.

Krav for å få ID-tyveriforsikring

Dette er kravene for at du skal få ID-tyveriforsikring med kredittkortet:

 • Du må eie et kredittkort fra en bank som tilbyr ID-tyveriforsikring. 
 • For å søke om et nytt kredittkort må du være over 18 år, ha norsk personnummer og fast inntekt.
 • Du må betale for forsikringer på forhånd dersom forsikringen ikke er gratis.
 • Forsikringen vil ikke dekke deg dersom du har delt privat passord som gir tilgang til private kontoer. 

På bankenes hjemmesider vil du se fullstendige vilkår for hvilke unntak som gjelder ID-tyveriforsikringen.

Viktige faktorer å ha i bakhodet

Selv om du har en ID-tyveriforsikring, er du selv ansvarlig for å holde personopplysningene dine private. Har du delt et passord med en person som deretter tar opp et lån i ditt navn, vil du kunne bli erstatningsansvarlig overfor banken. Det samme gjelder hvis du låner bort kredittkortet.

Politiet har tidligere advart til Lofotposten at mange nordmenn blir utsatt for ID-tyveri av personer i nære relasjoner, som foreldre, barn eller kjærester. Hvis du har gitt fra deg din BankID til personer du har tiltro til, vil du risikere å ikke bli dekket av ID-tyveriforsikringen som følger med kredittkortet. 

Her er noen råd for hvordan du unngår ID-tyveri:

 • Aldri oppgi BankID-passordet til andre, selv til nære og kjære. 
 • Sjekk at nettsiden du bruker er kryptert før du oppgir personlig informasjon.
 • Har du mottatt en e-post eller SMS som ser tvilende ut? Da er det mest sannsynlig det! 
 • Ha lås på postkassen slik at du reduserer risikoen for at brev blir stjålet.

Beste kredittkort med ID-tyveriforsikring

De beste kredittkortene tilbyr en form for ID-tyveriforsikring til sine kunder. For å gjøre sammenligningen enklere, har vi laget en tabell over de beste kredittkortene med forsikringen:

Kredittkort
Juridisk assistanse
Tap av inntekt
Kostnad
Egenandel
TF Bank Mastercard
Inntil 100 000 kr
0 kr
Gratis
0 kr
Morrow Bank Mastercard
Inntil 100 000 kr
0 kr
Gratis
0 kr
Resurs Gold
Inntil 100 000 kr
0 kr
Gratis
0 kr
Trumf Visa
Inntil 50 000 kr
0 kr
Gratis
0 kr
Bank Norwegian
Inntil 1 million kr
Inntil 200 000 kr
149 kr/året
0 kr

Som du kan se, tilbyr flere kredittkort inntil 100 000 kroner for juridisk assistanse. Er du villig til å betale 149 kroner i året, er det liten tvil om at Bank Norwegians kredittkort har best betingelser. Her får du inntil 1 million kroner i juridisk assistanse. I tillegg dekker de 200 000 kroner ved tap av inntekt, noe ingen av de andre forsikringene tilbyr. 

Oppsummering

Å ha et kredittkort med ID-tyveriforsikring kan komme godt med dersom dine personopplysninger havner i feil hender. Med tilgang til telefonassistanse 24/7 og juridisk hjelp vil du kunne stanse tyveriet før problemet eskalerer. 

Det finnes i dag mange kredittkort som tilbyr gratis ID-tyveriforsikring, som dekker inntil 100 000 kroner. Dersom du ønsker en ytterligere forsikring, bør du velge et kredittkort som tilbyr forsikringen for en liten årlig sum. Her kommer Bank Norwegian best ut.

Til slutt vil vi også påminne om at ID-tyveriforsikringen kan være inkludert i andre forsikringer du allerede eier. Dette bør du sjekke opp på forhånd. I så fall burde det være andre faktorer som spiller inn på hvilket kredittkort du velger.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med ID-tyveriforsikring

Dette er spørsmål vi ofte mottar angående ID-tyveriforsikring med kredittkort:

Er kredittkort med ID-tyveriforsikring gratis?
Bør jeg kjøpe ID-tyveriforsikringen til kredittkortet?
Hva er kravene for å bli forsikret for ID-tyveri?
Hvilket kredittkort gir best ID-tyveriforsikring?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-03-06 Sist oppdatert: 2024-05-17