Topp 5 Beste kredittkort for reise 2024

Noen kredittkort egner seg som nevnt bedre til å reise med enn andre. Her er fem kort vi mener utmerker seg spesielt i så måte.

 1. Bank Norwegian kredittkort:

  Beste kredittkort for reiser med flybonus

 2. TF Bank Mastercard:

  Beste reise kredittkort uten uttaksgebyr

 3. re:member black:

  Beste ferie kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring inkludert

 4. Resurs Gold:

  Beste kredittkort i ferie med lavt valutapåslag

 5. Ikano Visa:

  Beste kredittkort for reise med rabatt i utlandet

 1. Bank Norwegian kredittkort

  1. Bank Norwegian kredittkort

  Dette kredittkortet gir cashpoints som kan brukes til reiser med Norwegian. Det er altså et must hvis du reiser mye med akkurat dette selskapet. Videre har det intet gebyr for kontantuttak og et lavt valutapåslag på 1,75 %.  Reise- og avbestillingsforsikring er også inkludert.

  • Cashpoints som kan brukes til reiser med Norwegian
  • Intet gebyr for kontantuttak
  • Lavt valutapåslag
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  Søk nå Annonselenke
 2. TF Bank Mastercard

  2. TF Bank Mastercard

  TF Bank skiller seg ut med en særdeles omfattende reise- og avbestillingsforsikring. Den gir blant annet ubegrenset dekning ved sykdom, avbestilling inntil 300 000 kroner og egenandelsforsikring på leiebil inntil 10 000 kroner. Som Bank Norwegian har de heller ikke gebyr på kontantuttak.

  • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring
  • Ikke gebyr på kontantuttak
  Søk nå Annonselenke
 3. re:member black

  3. re:member black

  Det sorte kortet fra Re:member har valutapåslag på kun 1,75 % og egen reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Bruk av kortet kan videre gi rabatt i over 200 nettbutikker.

  • Lavt valutapåslag
  • Reise- og avbestillingsforsikring inkludert
  Søk nå Annonselenke
 4. Resurs Gold

  4. Resurs Gold

  Resurs Gold har reise- og avbestillingsforsikring, og et eget program med bonus på alle kjøp. Det har imidlertid gebyr på kontantuttak og et valutapåslag på 1,95 %.

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Bonus på alle kjøp
  • Lavt valutapåslag
  Søk nå Annonselenke
 5. Ikano Visa

  5. Ikano Visa

  Reise- og avbestillingsforsikring har du også når du betaler med Ikano Visa. Kortet gir dessuten 2 % rabatt på bensin hos Shell i Norge, og 2 % cashback på handling av dagligvarer – også i utlandet.

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Rabatt på bensin
  • Rabatt på handling av dagligvarer i Norge og i utlandet.
  Søk nå Annonselenke

5 grunner til å bruke kredittkort i reisen

Hvis du ønsker et kredittkort som gir deg mest igjen når du er ute og reiser, er dette noen av de fordelene eller fordelsprogrammene du bør se etter:

 • Rabatter på hoteller og leiebiler
 • Flybonus
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Loungetilgang
 • Concierge Service
Rabatter på hoteller og leiebiler Rabatter på hoteller og leiebiler

Mange kredittkortselskaper har forhandlet fram gode avtaler med hotellkjeder, overnattingssteder og leiebilfirmaer. Du vil i slike tilfeller ofte få en prosentvis rabatt på oppgitt pris, noe som kan utgjøre betydelige besparelser ved lengre opphold. Mer eksklusive kort kan også gi gratis oppgradering av rom eller biler ved tilgjengelighet.

Flybonus Flybonus

Noen kredittkort gir deg bonuspoeng ved bruk som du kan benytte til å betale flyreiser helt eller delvis. Den som flyr ofte har mulighet til å tjene inn mange bonuspoeng som etterhvert kan omsettes i gratis reiser.

Reise- og avbestillingsforsikring Reise- og avbestillingsforsikring

Ganske mange kredittkort har i dag en inkludert reise- og avbestillingsforsikring som utløses ved betaling med kortet. Du vil da automatisk være forsikret på vanlige utenlandsturer.

Loungetilgang Loungetilgang

Har du lurt på hvem som egentlig får slippe inn i det aller-helligste på flyplassen? Det er ikke utelukkende velbemidlede forretningsfolk, men også innehavere av kredittkort med reisefordeler. Kredittkort kan gi rimelig eller gratis adgang til avslapning og gratis mat og drikke mens du venter på flyet ditt.

Concierge Service Concierge Service

Spesielt dedikerte kredittkort gir gratis concierge service. Conciergen kan planlegge turen din, foreta bestilling av hotell, bord på restaurant eller kulturelle arrangementer. De er også tilgjengelige døgnet rundt for å bistå dersom det skulle dukke opp problemer.

Kredittkort er tryggere å bruke i utlandet

Det er flere grunner til at kredittkort er populært i utlandet, der trygghet er en viktig faktor. Når du reiser rådes det nemlig til å bruke kredittkortet, av flere årsaker:

 • Du kan sjekke at beløpet stemmer før du betaler regningen.
 • Kredittkort har oftere lavere valutapåslag, som gjør at du ikke betaler like mye i gebyrer på handlene du utfører.
 • Finansavtaleloven gir deg flere rettigheter dersom du blir utsatt for svindel i forhold til vanlige bankkort.
 • Mange kort kommer med rabatter på hoteller og leiebiler i utlandet.

Bruker du et kredittkort med reiseforsikring, vil du også få dette med på kjøpet hvis du betaler deler av reisen med kredittkortet. Dette gir deg en ytterligere trygghet på reisen.

Interessen for reisekort øker før høysesonger

Vi opplever at interessen for kredittkort øker i forkant av hektiske reisesesong. Det kan derimot være lurt å skaffe kredittkortet før du reiser, slik at du får med alle fordelene. Betaler du for eksempel reisen med bankkortet, vil du ikke få med reiseforsikringen.

Betal i lokal valuta

Når du betaler med kort i utlandet, er det lurt å velge å betale i den lokale valutaen av en meget god grunn. Dette handler om hvordan valutaveksling og tilhørende avgifter håndteres av banken eller kredittkortselskapet ditt. Om du velger å betale i din egen valuta i stedet for den lokale, kan det føre til at transaksjonen blir vekslet to ganger. Først konverteres beløpet fra lokal valuta til din hjemmevaluta av betalingsterminalen eller banken i utlandet, som ofte legger til et vekslingsgebyr for denne "tjenesten". Deretter, når transaksjonen behandles av din egen bank eller kredittkortselskap, kan det hende de også legger til et vekslingsgebyr fordi transaksjonen opprinnelig ble gjort i en annen valuta.

Ved å velge å betale i lokal valuta, unngår du denne doble vekslingsprosessen. Transaksjonen vil kun bli konvertert én gang - direkte fra lokal valuta til din hjemmevaluta av din bank eller kredittkortselskap. Dette betyr at du kun pådrar deg ett vekslingsgebyr, noe som potensielt kan spare deg for en betydelig sum, spesielt over flere transaksjoner. Å betale i lokal valuta er dermed en mer kostnadseffektiv løsning som gir bedre kontroll over de gebyrer du pådrar deg når du bruker kortet ditt i utlandet.

Bruk av kredittkort før, under og etter reisen

Kredittkort som er tilpasset reiseformål kan anvendes til ulike formål under alle faser av reisen, fra de første forberedelsene til du er hjemme igjen til havrelefsa og strieskjorta.

Før reisen

Det kan for eksempel hende du ikke har penger på konto til den reisen du ønsker å bestille. Det er kjedelig hvis det er et spesielt godt tilbud, eller du ønsker å sikre deg reisen før den blir utsolgt. Hvis du betaler den med kredittkortet, rekker du kanskje å nedbetale den før du tar av sted. Har du et kredittkort som gir flybonus, får du kanskje også et avslag. Uansett tjener du opp ytterligere poeng ved å kjøpe nye billetter.

Betaler du minst halve reisen med kredittkortet, aktiverer du samtidig den inkluderte reiseforsikringen.

Under reisen
På selve reisen kan du anvende kortet for trygg betaling, mens bankkortet ligger i hotellsafen. For de som sverger til alltid kun å betale med penger man allerede har på konto, kan kredittkortet fortsatt være nyttig å ha med som en reserveløsning.

Enkelte kort kan også gi rabatter på hotellovernattinger eller leiebil.

Etter reisen

Når du er hjemme kan du gå overbruken din i nettbanken, og se at alt er det som det skal. Ser du noen tvilsomme transaksjoner, tar du kontakt med kortutsteder. Som nevnt over er kredittyter ansvarlig for at du får det du betaler for. 

Hvilket kort er best å bruke i utlandet?

Under ser du kredittkort med lave transaksjonsgebyrer og gode vekslingskurser. Dette er kortene som passer best for de som planlegger å bruke kortet i utlandet:

Kredittkort
Valutapåslag i utlandet
Uttaksgebyr i utlandet
🥇 TF Bank Mastercard
1,75 %
0 %
🥈 Bank Norwegian
1,75 %
0 %
🥉 Trumf Visa
1,9 %
1,50 % + 35 kr
Resurs Gold
1,95 %
1,95 % (min 35 kr)

Beste kortet å bruke i utlandet

Det beste kortet å bruke i utlandet er TF Bank Mastercard. Dette kortet har lave gebyrer for bruk utenlands, kommer med gode reiseforsikringer og gir tilgang til et stort fordelsprogram. Med kortet vil du vil kunne få rabatter på over flere hundre butikker, som inkluderer reiser, hoteller og leiebiler. med gode reiseforsikringer og har

Smart bruk av kredittkort på reisen

Her er noen sjekkpunkter for forsvarlig bruk av kredittkort under reisen:

 • Oppbevar pin-koden inne i hodet, ikke på en papirlapp sammen med kredittkortet
 • Sjekk beløpet før du aksepterer belastning av kortet
 • Sørg for å få tilbake kortet med en gang
 • Dobbeltsjekk hvilke beløp som er belastet kortet, i nettbanken eller på kvitteringen
 • Gi melding til banken umiddelbart dersom du ser noen uregelmessigheter

Om reiseforsikring i kredittkort

For at en inkludert reiseforsikring skal gjelde, er det et standardvilkår at du må betale minst halvparten av reisen med kredittkortet. Betaler du alt med kredittkortet, gjelder forsikringen som regel også hustandsmedlemmer eller inntil tre andre personer som er med på samme reise. Forsikringer kan også sammenlignes ut fra hvor mye den maksimalt kan utbetale ved tap av bagasje , flyforsinkelse, sykdom, ulykke eller hjemtransport.

Det er kredittkortutstederen som tilbyr reise- og avbestillingsforsikring sammen et forsikringsselskap de samarbeider med. Det har altså ingen betydning om det er Visa eller Mastercard reiseforsikringen er knyttet til. 

Om reiseforsikring i kredittkort

Det er billigst å bruke kredittkort i utlandet

Det kan være en del gebyrer forbundet med å bruke penger i utlandet. Varekjøp i seg selv vil i de fleste tilfeller være gebyrfritt, men du må være oppmerksom på uttaksgebyr, valutapåslag og eventuelle gebyrer fra brukerstedene.

Uttak av penger i minibanker eller andre steder anbefales normalt gjort med vanlig bankkort. En vanlig grunn til dette i tillegg til gebyrer er at kontantuttak vil være rentebærende fra det tidspunktet du tar ut pengene når du bruker kredittkortet.

Noen ganger er det likevel praktisk å gjøre det. Da bør du sjekke gebyrene først. Det finnes kredittkort som ikke tar gebyr ved uttak, men de som gjør det kan typisk kreve 40 kroner som fast beløp i tillegg til opptil 4 % av uttaksbeløpet. For et uttak på 1000 euro, er vi da oppe i 440 kroner.

Alle kort vil dessuten betinge et valutapåslag. Det er for risikoen banken tar for kurssvingninger inntil transaksjonen har blitt realisert. Rimelige valutapåslag ligger mellom 1.75 % og 2,0 %.

Du bør altså helst bruke et kredittkort har et lavt eller uten valutapåslag og intet uttaksgebyr når du tar ut penger i utlandet.

Utover disse gebyrene, kan det altså være egne gebyrer i minibanken. Det opplyses det som regel om før du gjør uttaket.

Spørsmål og svar om kredittkort for reise

Det er mange spørsmål som reiser seg i forbindelse med kredittkort for reise. Her er svar på noen av de som stilles aller oftest.

Hva er reise kredittkort?
Hvorfor ha kredittkort på reise?
Hva er beste kredittkort for reise?
Hvordan utløses Bank Norwegian reiseforsikring?
Bør jeg ha reiseforsikring i tillegg til reiseforsikringen i kredittkortet?
Finnes det gebyrfrie reise kredittkort?

Lær mer om kredittkort på reise

Dette er de 3 beste kredittkortene for utenlandsreise
Beste kredittkort for utenlandsreise
Kredittkort med reiseforsikring - for hvem gjelder den?
Kredittkort med reiseforsikring - for hvem gjelder den?
Derfor bør du velge et kredittkort med reiseforsikring
Derfor bør du velge et kredittkort med reiseforsikring
Spar penger på å bruke rett kredittkort under ferien
Spar penger på å bruke rett kredittkort under ferien
Espen Jacobsen

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Publisert: 2023-03-02 Sist oppdatert: 2024-07-15