Bank Norwegian
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

Bank Norwegian kredittkort

Det er bare en bank i Norge som i skrivende stund tilbyr tannhelseforsikring innbakt i kredittkortet sitt, nemlig Bank Norwegian. De tilbyr tannhelseforsikring til alle som eier deres kredittkort. Forsikringen må kjøpes som en tilleggstjeneste, i motsetning til reise- og avbestillingsforsikring som er inkludert.

Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr

Hva inneholder tannhelseforsikringen?

Med en tannforsikring får du dekket de fleste kostnader knyttet til tannlegebesøket, mot en liten egenandel. Her er en oversikt over ulike behandlinger forsikringen normalt sett dekker:

  • Kontrolltime hos tannlege. Dette inkluderer som regel også tannrens. 
  • Behandling av tannkjøttbetennelse (periodontitt). 
  • Rotfylling og andre typer fyllinger.
  • Trekking av tenner.
  • Innsettelse av kroner, implantater og broer. 
  • Røntgenundersøkelse.

Hvor mye dekker forsikringen? 

Med forsikring gjennom Bank Norwegian kortet får du dekket inntil 40 000 kr årlig på tannbehandlinger. 

Du kan velge den tannlegen eller tannklinikken du selv ønsker, forutsatt at klinikken du velger er lisensiert for å tilby tannhelsetjenester i Norge.

Koster tannforsikring med kredittkort noe? 

Som nevnt må du betale en ekstra sum for å ha denne forsikringen inkludert i Bank Norwegian kredittkortet ditt. Prisene på tannhelseforsikringen varierer avhengig av alderen din:

  • Mellom 20 og 34 år: 169 kr i måneden.  
  • Mellom 35 og 49 år: 269 kr i måneden. 
  • Etter fylte 50 år: 399 kr i måneden. 

Du må i tillegg betale en egenandel på 500 kr hver gang forsikringen brukes. Du må imidlertid ikke betale noen egenandel i forbindelse med årlig tannlegekontroll.

Hvordan skiller kredittkortforsikringen seg fra andre forsikringsselskap?

Du kan også få en slik forsikring gjennom Norsk tannhelseforsikring og en rekke andre leverandører og fagorganisasjoner. Dekningsbeløp og prisen kan variere når man sammenligner forsikringen mellom Bank Norwegian og andre forsikringsselskap. 

I tillegg tilbyr flere av de andre tannhelseforsikringene erstatning til tross for at du allerede har tannproblemer. Du kan i teorien motta erstatningsberettiget behandling allerede samme dag som du kjøper forsikringen. Dette er ikke tilfelle med Bank Norwegian sin forsikring. 

Forsikringen med Bank Norwegian er gyldig for deg, og dersom du har barn mellom 19 og 21 år kan også disse dekkes av forsikringen. Barn inntil 18 år får gratis tannbehandlinger i den offentlige tannhelsetjenesten.

Er forsikringen verdt det?

Det å ta vare på tannhelsen din er uten tvil noe som burde prioriteres. Med forsikring er du dekket dersom det skulle oppstå uforventede, nødvendige tannbehandlinger som kan koste tusenvis av kroner. Det er også en stor fordel at du får årlig kontroll inkludert. 

Hvorvidt forsikringen er verdt det kommer i stor grad an på tannhelsen til den enkelte og hvorvidt man har et behov for jevnlige tannbehandlinger. Der er vi alle ulike - men generelt sett får man med tannforsikring en ekstra økonomisk trygghet som i seg selv er noe mange setter stor pris på.

Krav til å få tannhelseforsikring

De aller fleste mellom 18 og 70 år kan benytte seg av tannhelseforsikringer. Det er vanlig at det stilles flere krav til deg som kjøper en slik forsikring. Du kan som regel for eksempel ikke ha kjente tannproblemer fra før når du kjøper forsikringen. Du må i tillegg gå til jevnlig oppfølging av tannlegen, slik at du ivaretar en god tannhelse. Det er også et krav om at du bor i Norge, er medlem av norsk folketrygd og er kredittkortkunde hos Bank Norwegian.

Viktige faktorer å tenke på

I vilkårene spesifiseres det at behandlingen må være medisinsk nødvendig. 

I tillegg er det viktig å tenke på at selv om forsikringen gjelder fra den dagen du kjøper den, er det en karensperiode på 90 dager fra startdatoen. Dette betyr at eventuelle tannskader eller nødvendige behandlinger som oppstår i karensperioden ikke dekkes av forsikringen. 

Du kan når som helst si opp forsikringen, men dersom forsikringen sies opp må det gå minimum 3 år fra oppsigelsesdato til du kan kjøpe forsikringen på nytt.

Se på helhetsbilde ved valg av kredittkort

Kredittkortet til Bank Norwegian er et av de mest populære kredittkortene i Norge med god grunn. I tillegg til tilbud om tannhelseforsikring får du også andre forsikringer på kjøpet, som reiseforsikring. Ved bruk av kredittkortet sparer du opp såkalte cashpoints som senere kan brukes til å bestille flyreiser med Norwegian. 

Generelt sett er forsikringstilbudet fra Bank Norwegian et av de beste på markedet, både prismessig og med at du får en høy dekningssum. Andre kredittkort med gode forsikringer og bonuser er TF Bank Mastercard og Morrow Bank Mastercard.

Oppsummering 

Et tannlegebesøk kan koste deg dyrt, men en god løsning på dette er å skaffe en tannhelseforsikring. Bank Norwegian er den eneste banken som per dags dato tilbyr denne typen forsikring med sitt kredittkort. 

Mot en månedspris på 169 - 399 kr i måneden kan du få dekket tannbehandlinger inntil 40 000 kr i året. Du betaler i tillegg en egenandel på 500 kr per tannlegebesøk. Det er et krav om at du eier et kredittkort fra Bank Norwegian for å kjøpe denne forsikringen.

Ofte stilte spørsmål og svar om tannforsikring med kredittkort

Dette er spørsmål vi ofte mottar angående tannforsikring med kredittkortet:

Hva er tannhelseforsikring?
Hvordan skaffer jeg tannhelseforsikring?
Hvor mye koster tannhelseforsikring hos et kredittkort?
Hva dekkes av tannhelseforsikringen med kredittkortet?
Hvem kan skaffe tannhelseforsikring?
Hvor mye må jeg betale i egenandel for tannhelseforsikring?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-03-11 Sist oppdatert: 2024-06-19