Liste over de beste kredittkortene med avbestillingsforsikring

Her er våre topp 5 anbefalte kredittkort med avbestillingsforsikring: 

 • TF Bank Mastercard
  TF Bank Mastercard

  Dekker inntil 300 000 kr ved avbestilling. I tillegg følger med en omfattende reiseforsikring og en ID-tyveriforsikring. Du får også tilgang til DealPass, et fordelsprogram som gir rabatter i over 300 butikker.

 • Morrow Bank Mastercard
  Morrow Bank Mastercard

  Avbestillingsforsikringren dekker 300 000 kr per reisefølge. Dette er et komplett kort som tilbyr lang betalingsutsettelse, bonus på kjøp og ID-tyveriforsikring.

 • Bank Norwegian
  Bank Norwegian

  Dekker avbestilling av reise med inntil 50 000 kr. Kortet medfølger også dagligvareforsikring, reiseforsikring og dekker egenandel ved leiebil. Du får også cashback (penger tilbake) på alle handler.

 • Resurs Gold
  Resurs Gold

  Dekker inntil 250 000 kr per reisefølge, eller 125 000 kr for enkeltpersoner. Kortet har en lang rentefri periode på 60 dager, som kan komme godt med på reisen.

 • re:member black
  re:member black

  Dekker avbestilling av reise med inntil 20 000 kr per person eller 50 000 kr per familie. Re:member Black kommer med lave gebyrer og gir inntil 20 % i rabatt på flere nettbutikker.

Hvorfor stole på oss?

Siden 2013 har vi i Kortio vært dedikert til å hjelpe våre besøkende med å ta informerte beslutninger om kredittkort. Teamet vårt består av finans- og reiseeksperter som hjelper leserne våre til å ta de best mulige avgjørelsene. Vi skriver ærlige anmeldelser og nyttige guider for at våre lesere og partnere skal kunne stole på oss. Hos Kortio streber vi etter å gi deg all informasjonen du trenger for å ta den riktige avgjørelsen for din økonomiske situasjon. Vi blir kompensert gjennom affiliatelenkene, men anmeldelsene våre er helt objektive.

Hva innebærer avbestillingsforsikring? 

En avbestillingsforsikring innebærer at du kan få pengene tilbake hvis du trenger å avbestille en reise på grunn av uforutsette hendelser. Du har da krav på å få refundert hele summen du har betalt for reisen. Du trenger heller ikke å betale egenandel. 

Hva som refunderes kan variere fra kredittkort til kredittkort, men du kan eksempelvis forvente å få refundert penger for:

 • Reisen og oppholdet.
 • Utflukter og andre arrangementer.
 • I enkelte tilfeller avbestilling av dyrepensjonat som følger av at du må avbestille reisen.

Hvilke hendelser dekkes av avbestillingsforsikringen?

I all hovedsak er det snakk om uventede, akutte hendelser som resulterer i at du ikke kan reise. 

Dette kan for eksempel være årsaker som:

 • Du, reisefølge eller nærmeste familie rammes av alvorlig og akutt sykdom, ulykke eller dødsfall. 
 • Brann, vannskade eller innbrudd som krever at du må være fysisk tilstede i hjemmet ditt.
 • At reisen er i strid med UDs reiseråd. Her tas det i betraktning at ikke forholdene var tilstede da reisen ble bestilt, men at de har oppstått i ettertid.

Hvor mye dekker avbestillingsforsikringen?

Hvor mye avbestillingsforsikringen vil dekke, kommer an på en rekke faktorer. De ulike kredittkortene har ulike grenser på beløp som dekkes, og det kommer an på om det er kun du eller flere i reisefølget. Noen avbestillingsforsikringer er nemlig ofte gyldig for hele reisefølget, mens andre kun er gyldig for enkeltpersoner.

Eksempel på avbestillingsforsikring med Resurs Gold:

Med Resurs Gold kan du få refundert inntil 250 000 kr for hele reisefølget. Har du en familie på 5 som du skal reise med, utgjør dette da 50 000 kr per person. Reiser du derimot alene, har du alene mulighet til å få refundert inntil 125 000 kr.

Hvor mye koster avbestillingsforsikringen?

Fordelen med å ha avbestillingsforsikring gjennom kredittkort er at det i utgangspunktet ikke koster deg noe, da forsikringen er inkludert så lenge du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet.

Mange av de beste kredittkortene med avbestillingsforsikring koster heller ikke noe i årsavgift, så man taper heller ikke noe i faste kostnader på å bruke eller eie kredittkortet. Tvert imot kan man spare penger da man kan slippe å betale for reise- og avbestillingsforsikring ved siden av. Om du uansett velger å betale for reiseforsikring ved siden av, kan man i beste fall være dobbelt beskyttet. 

Forskjellen på avbestillingsforsikring mellom ulike kredittkort

Det finnes mange kredittkort som i dag tilbyr reise- og avbestillingsforsikring. Det kan derfor være ekstra vanskelig å vurdere hvilken avbestillingsforsikring som er den beste og hva de konkrete forskjellene er, men man kan stille følgende spørsmål for å gjøre vurderingen lettere:

 • Dekker forsikringen kun meg eller også reisefølget? 
 • Hvor mye kan refunderes i avbestillingsforsikringen?
 • I hvilke situasjoner får man refundert avbestillingen?
 • Hvor mye av reisen må være betalt med kredittkort for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig?

Når man ser nærmere på kredittkortvilkårene til de ulike tilbyderne vil man nok her oppdage store forskjeller:

 • Noen dekker bare avbestillingsforsikring for deg, mens andre dekker avbestillingsforsikring for hele reisefølget eller inntil 3 personer.
 • Enkelte refunderer bare inntil 20 000 kr for en person, mens andre refunderer inntil 125 000 kr for enkeltpersoner. 
 • Det er ulike krav om hvilke situasjoner du har rett på refusjon av avbestilling. 
 • I noen tilfeller trenger du bare å betale halvparten av reisen for at avbestillingsforsikring skal være gyldig, mens andre krever at du betaler reisen i sin helhet med kredittkortet.

Det er derfor veldig viktig å sette seg inn i avbestillingsforsikringen og vilkårene til kredittkortet i forkant av bestilling av nytt kredittkort eller bestilling av reise.

Er avbestillingsforsikring verdt det?

Om en avbestillingsforsikring er verdt det kommer nok mest an på livsstilen og behovet til den enkelte. Men skal du ut å reise er det definitivt en god ide å ha avbestillingsforsikring, og om du reiser ofte er det en stor fordel å ha det gjennom kredittkortet. Nå er det dessverre slik at man aldri kan forutse hva som kan skje i forkant av en reise. 

De fleste er nok klar over at det er dyrt å dra ut å reise, enten du reiser alene eller med familien. Det er derfor en stor betryggelse for mange å ha denne type forsikring, da du vet at du kan potensielt slippe å tape mye penger dersom det oppstår uforutsette hendelser du ikke kan gjøre noe med. Bare det å få refundert for avbestilling av fly og hotell kan utgjøre mange tusen kroner. 

Krav for å få avbestillingsforsikring

Alle kredittkort har noen krav som må oppfylles for å få reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Dette er typiske betingelser som må oppfylles for at avbestillingsforsikring skal være gyldig:

 • Du må betale minst 50% av transportkostnadene med kredittkortet. I noen tilfeller er det krav om at du må betale 100% av reisen med kredittkortet.
 • Reisen må starte og slutte i Norden.
 • For reiser i Norge forutsettes at reisen medfører minst en natts opphold utenfor hjemstedskommunen, eller at det benyttes fly som fremkomstmiddel. 
 • Du må ha en folkeregistrert adresse i Norge. 
 • I enkelte tilfeller må hele reisefølget ha samme folkeregistrert adresse for at forsikring skal være gyldig for alle i reisefølget. 
 • Den planlagte reisen kan ikke vare lengre enn 90 dager.

Viktig å tenke på 

Det som er viktig å tenke på i forhold til avbestillingsforsikring, er de ulike vilkårene og hvilke behov du ønsker å få dekket. Det er for eksempel ulike vilkår knyttet til ulike typer avbestillingsforsikringer. Og det kan være lett å blande mellom disse.

For eksempel har du egne avbestillingsforsikringer gjennom forsikringsselskap, avbestillingsforsikring gjennom kredittkort og avbestillingsforsikringer du kan kjøpe via flyselskap. 

Mange tror at de kan bruke avbestillingsforsikringen til uforutsette hendelser som tap av inntekt eller at du har fått en ny jobb og derfor ikke kan dra på ferie. I de fleste tilfeller vil nok ikke dette dekkes gjennom en ordinær avbestillingsforsikring gjennom kredittkort. Har du derimot kjøpt flybilletter og betalt ekstra for avbestillingsforsikring gjennom flyselskapet, kan du i mange tilfeller benytte deg av den uavhengig av hendelsen som har oppstått. 

Det gjelder derfor å være bevisst på hvilken type avbestillingsforsikring du trenger, og hvordan du kan bruke den. Som med alle andre forsikringer er det viktig at du leser vilkår og betingelser nøye slik at du er klar over hva du har krav på og hva du ikke har krav på.

Ulike kredittkort med avbestillingsforsikring

Ettersom at det er så mange kredittkort som tilbyr avbestillingsforsikring, har vi laget en oversiktlig tabell som gjør det enkelt å sammenligne flere kredittkort.

Kredittkort med avbestillingsforsikring
Maksimalt refusjonsbeløp
Hvor mye av reisen må være betalt med kredittkort
Dekkes andre medreisende?
TF Bank Mastercard
300 000 kr
50 %
Ja. Familie eller inntil 3 medreisende.
Morrow Bank
300 000 kr
50 %
Ja. Familie eller inntil 3 medreisende.
Resurs Gold
250 000 kr
50 %
Ja. Familie eller inntil 3 medreisende.
Bank Norwegian
50 000 kr
50 %
Ja. Familie eller inntil 3 medreisende.
Re:member Black
50 000 kr
50 %
Ja. Familie eller inntil 3 medreisende.

Som vi kan se her, er det uten tvil maksimalt refusjonsbeløp som utgjør den største forskjellen når man ser på avbestillingsforsikring alene. Det finnes selvfølgelig mange andre faktorer man kan ta til grunn, men vi har her primært valgt å fokusere på avbestillingsforsikring. 

Kredittkortene til Morrow Bank og TF Bank kommer her best ut når det kommer til beløpet du kan få refundert ved avbestillingsforsikring. Begge disse har samarbeid med den anerkjente reiseforsikringen Gouda, som tilbyr veldig gode forsikringsvilkår. Resurs Gold har også samarbeid med Gouda.

Bank Norwegian (Tryg forsikring) og Re:member Black (AIG forsikring) har begge betydelig lavere refusjonsbeløp, men til gjengjeld er reiseforsikringene i sin helhet gjennomgående gode og har mange andre spennende fordeler.

Oppsummering 

Enten du er glad i å reise eller reiser sporadisk, er det alltid lurt å ha tilgang på avbestillingsforsikring. En avbestillingsforsikring beskytter deg mot uforutsette, akutte hendelser som kan skje i forkant av en reise. Med avbestillingsforsikring kan du da avbestille reisen og få refundert beløpet.

Avbestillingsforsikring gjennom kredittkort er ofte inkludert uten ekstra kostnad, men det er visse krav som må oppfylles for at forsikringen skal være gyldig. Blant annet må du være folkeregistrert i Norge og betale minst 50% av transportkostnader med kredittkortet. 

Det finnes svært mange kredittkort på markedet i dag med gode reise- og avbestillingsforsikringer. Det er viktig å se helheten i forsikringen og sette seg inn i vilkår og betingelser før man tar avgjørelse om hvilket kredittkort med avbestillingsforsikring man skal ha. 

TF Bank Mastercard og Morrow Bank er to gode alternativer som gir deg stor fleksibilitet når det kommer til hvor mye du kan få refundert for avbestilling av reisen. Dette er spesielt gunstig for de som ofte reiser på mer kostbare reiser.

Ofte stilte spørsmål om avbestillingsforsikring

Dette er spørsmål vi ofte mottar angående avbestillingsforsikringen som medfølger kredittkortet:

Hva er avbestillingsforsikring?
Hvem kan bruke avbestillingsforsikring med kredittkort?
I hvilke situasjoner kan avbestillingsforsikring brukes?
Hvilke kostnader kan en avbestillingsforsikring dekke?
Hva koster avbestillingsforsikringen hos et kredittkort?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2024-03-07 Sist oppdatert: 2024-03-26