Det tar som regel bare noen minutter å søke om nytt kredittkort, men det tar gjerne 1-2 uker før kredittkortet faktisk ligger i postkassen vår, da kortet både skal produseres og leveres. Av ulike årsaker kan vi komme i situasjoner der vi trenger eller ønsker et nytt kredittkort raskt. La oss nå se på hvordan man kan få et nytt kredittkort så raskt som mulig.

Skaff et kredittkort raskt

Om du brått trenger et nytt kredittkort raskt, finnes det alternativer. Enten det er å bestille via et selskap som er kjent for å sende ut kredittkort raskt, eller såkalte virtuelle kredittkort. Med et virtuelt kredittkort kan du legge det direkte inn i din digitale lommebok, som Apple Pay eller Google Pay, slik at du kan begynne å bruke det umiddelbart, samtidig som du venter på at det fysiske kredittkortet skal ankomme.

Hvorfor skaffe et kredittkort raskt?

Det kan være flere grunner til at man trenger et nytt kredittkort raskt:

  • Du trenger plutselig ekstra kreditt, på grunn av uforutsette hendelser. Dette kan være alt fra at bilen trenger service, innkjøp av hvitevarer eller lignende. 
  • Du ønsker å utnytte fordelene med et kredittkort når du skal gjøre et større kjøp, som for eksempel forsikring eller oppsamling av bonuspoeng
  • Dersom du skal ut og reise snart og ønsker å ha et ekstra kredittkort med, samt betale reisen med kortet slik at du også får reiseforsikring inkludert. 

Slik får du ditt kredittkort raskere

Når du søker om kredittkort er det som regel bare et enkelt skjema som skal fylles ut med grunnleggende informasjon om deg, inntekt, bo- og jobbsituasjon, samt annen utestående gjeld. 

Du identifiserer deg enkelt og greit med BankID, og det vil sannsynligvis deretter gjøres en automatisk kredittsjekk for å vurdere søknaden.

Denne prosessen tar i utgangspunktet bare noen få minutter. Det som er viktig i denne prosessen er at du oppgir kun korrekte opplysninger. Inneholder søknaden din feil vil dette som regel plukkes opp og det vil ta lengre tid å få innvilgelse. Vær nøye og les heller over søknaden en gang ekstra.

Vær også påpasselig med å sjekke at du oppfyller de grunnleggende kravene for å få kredittkortet. Du må for eksempel være minst 18 år gammel (i enkelte tilfeller 20 år), kunne vise til skattbar inntekt, bo i Norge og ha tilgang på BankID. Unngå å kaste bort tid på å søke på kredittkort der du uansett ikke oppfyller kravene. 

Dersom du står i en situasjon der du ønsker kredittkort så raskt som mulig, velg en tilbyder som både tilbyr virtuelt kredittkort eller som er kjent for å være spesielt raske på å produsere og sende ut kredittkortene sine.

Kort oppsummert

  • Sjekk at du oppfyller de grunnleggende kravene.
  • Fyll inn korrekte opplysninger.
  • Signere og identifisere med BankID.
  • Gå for et virtuelt kredittkort dersom du trenger det på dagen.
  • Velg en tilbyder som sender ut kredittkort raskt. 

Virtuelle kredittkort kan benyttes umiddelbart

Såkalte virtuelle kredittkort blir stadig mer vanlig. Det er foreløpig ikke alle kredittkort som finnes virtuelt, men mange av de største bankene og tilbyderne har dette tilgjengelig om man ønsker det. Det fungerer på lik måte som et vanlig kredittkort, men hovedforskjellen er at du ikke har et fysisk kort. 

Virtuelle kredittkort fungerer på følgende måte: ettersom at du ikke har et fysisk kort må du legge det til i din elektroniske pengebok. De fleste nyere mobiler har en type app eller funksjon som gjør at du kan legge inn kredittkortet direkte på mobilen, smartklokken, nettbrett eller datamaskin. 

På denne måten slipper du å vente på kortet i posten og du kan enkelt betale med det virtuelle kredittkortet så å si umiddelbart. Hvis du ønsker kredittkort på dagen, kan virtuelt kredittkort være noe for deg! 

Visse kredittkort går raskere å få enn andre

Man må alltid forvente minst noen dager til en uke eller to på å få kredittkortet i posten, men det finnes visse tilbydere som leverer raskere enn det som er normalt. 

Med for eksempel Re:member vil du motta kredittkortet ditt i løpet av 3-5 virkedager, dersom søknaden din blir innvilget. Her kan man blant annet velge mellom de populære kredittkortene Re:member Black eller Re:member Gold

Dersom du ønsker kredittkortet enda raskere, altså virtuelt kredittkort, tilbyr blant annet følgende leverandører dette: Santander, Bank Norwegian og Morrow Bank

Tenk over hvorfor du ønsker et kredittkort på dagen

Det kan være fort gjort å havne i en situasjon der du tenker at du behøver et kredittkort på dagen, men det er også viktig å vurdere hvorvidt det faktisk er nødvendig. Et rentebærende kredittkort er et av de dyreste lånene du kan påta deg. Søknaden og grunnlaget for å skaffe kredittkortet burde være gjennomtenkt og ikke en impulsiv handling. 

Spørsmål og svar om å få kredittkort raskt 

Dette er spørsmål som ofte dukker opp når det gjelder å skaffe kredittkort raskt

Hvor raskt kan man få et kredittkort?
Hvordan skaffe et kredittkort så raskt som mulig?
Kan man få et kredittkort på dagen?
Kan man skaffe et kredittkort på dagen uten kredittsjekk?
Hva er et virtuelt kredittkort?
Kim

Kim har en bred forståelse innen økonomi og finans. Hans ekspertise gjør ham til en god match for Kortio, hvor han produserer nyttig innhold av høy kvalitet til våre lesere. Kim ønsker å bryte de negative assosiasjonene til kredittkort og veilede hvordan valg av riktig kredittkort kan være et positivt tilskudd i økonomien.

Publisert: 2023-12-11 Sist oppdatert: 2024-05-17