Noen kredittkort er enklere å få enn andre. Det betyr i utgangspunktet at de senker terskelen for hvem som kan få det. Her ser vi nærmere på slike kort, hvorfor de er enklere å få og hva dette innebærer for bruk og fordeler.

Topplisten: 8 beste kredittkort som er lettest å få

Det er egentlig ikke så store forskjellene mellom kort som er lette å få, men vi vil gjerne få fremheve følgende som nevnes under:

TF Bank Mastercard
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard har en aldersgrense på 18 år og oppgir ingen spesifikk inntektsgrense. Minste kredittramme er imidlertid på 30 000 kroner, og du må ha en inntekt som muliggjør en betjening av dette. Kredittkortet inkluderer et rabattprogram og en omfattende reise- og avbestillingsforsikring.

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337
Bank Norwegian
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

Bank Norwegian kredittkort

Kredittkortet Bank Norwegian er også tilgjengelig for søkere ned mot 18 år, men de vil gjerne se at du har fast jobb. Kortet utmerker seg for øvrig med gebyrfrihet, også ved kontantuttak i minibanker. Du tjener dessuten cashpoints ved all bruk. Disse kan benyttes til flyreiser med Norwegian.

Eff. rente 23,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 764 kr
Trumf Visa
RatingRatingRatingRating Rating

Trumf Visa

Trumf Visa er knyttet til lojalitetsprogrammet til Norgesgruppen. Forutsatt at du først registrerer deg som Trumf-medlem, er det relativt enkelt å få. Aldersgrensen er 18 år. Du vil tjene trumf-poeng og tilbys rabatter i tilknyttede dagligvarebutikker med kredittkortet.

Effektiv rente 27,19 %, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 2 047 kr. Totalt 17 047 kr.
Santander Red
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

Santander Red

Kredittkortet Santander Red fra Santander Consumer Bank har en inngangsport hvor du må ha fylt minst 20 år før du slipper inn. Den laveste kredittgrensen er 15 000 kroner, og du skal ha en årsinntekt på 75 000 kroner eller høyere for å komme i betraktning for denne.

Eff. rente 17,10 %. 15000 o/12 m. Totalt: 16 323 kr
Ikano Visa
RatingRatingRating RatingRating
Søk nå Annonselenke

Ikano Visa

Med 23 år har Ikano Visa den høyeste kredittgrensen blant våre utvalgte kredittkort som er lette å få. Du skal dessuten vise til en inntekt på 200 000 kroner. Laveste kredittgrense er 5000 kroner. Det inkluderte fordelsprogrammet gir cashback på dagligvarer og på drivstoff hos Shell-stasjoner i Norge.

Eff. rente 21,99 %. 15000 o/12 mnd. Totalt: 16 846 kr
Morrow Bank Mastercard
RatingRatingRatingRating Rating
Søk nå Annonselenke

Morrow Bank Mastercard

Morrowbank er tidligere kjent som Komplett Bank. Kredittkortet gir en rekke bonuser og rabatter som kan benyttes på nettbutikken komplett.no. Du skal være 18 år og ha en minimumsinntekt på 50 000 kroner for å få den laveste kredittgrensen på 5000 kroner.

Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
re:member black
RatingRatingRatingRatingRating
Søk nå Annonselenke

re:member black

Du skal være 18 år og ha en årsinntekt på 120 000 kroner for å bli vurdert for kredittkortet re:member black. Da er det til gjengjeld mulig å få kredittramme ned mot 5000 kroner, som tilsier en forøvrig enkel kredittvurdering. Kortet inkluderer fordelsprogram med rabatter på en rekke varer.

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.
re:member gold
RatingRatingRatingRating Rating
Søk nå Annonselenke

re:member gold

re:member gold har også en relativ lav kredittkortrente. Det kan også skilte med 18 årsgrense, gebyrfrie uttak i minibank og en nedre kredittramme på 5000 kroner. Du må ha 120 000 kroner i årsinntekt for å søke.

Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.

Hva betyr det at et kort er lettere å få enn andre?

Alle kredittkort i Norge er underlagt utlånsforskriften. Det stiller krav om at banken skal undersøke om den som søker om kredittkortet har økonomisk evne til å betjene den kreditten de søkes om.

Et klart utgangspunkt er at et kort med lav kredittramme er lettere å få enn et som har høy kredittgrense. Det finnes kort med kredittramme ned mot 5000 kroner. Disse vil da kunne være tilgjengelig for de aller fleste som ikke har betalingsanmerkninger

Kortutsteder vil også tilpasse din kredittramme ut fra din inntekt og sin egen kredittvurdering. Du vil i de fleste tilfeller uansett ikke få høyeste kredittramme umiddelbart.

Mange kort stiller også konkrete krav til inntekt for de som søker. Kort med lav eller ingen spesifisert inntektsgrense er som regel lettere å få.

Endelig har mange kredittkort satt en aldersgrense på kortene sine. Laveste grense for å få kreditt i loven er 18 år, men banken kan altså stille krav om at den som søker om kortet skal ha fylt 20, 23 eller 25 år. 

Kredittkort med 18-årsgrense er også ofte tilpasset personer med lave inntekter, og kan gis med lav kredittramme. De er blant annet populære blant studenter som kun kan vise til deltidsjobb.

Forskjellen mellom et kort som er lett å få og et kort som er vanskelig å få

Vi har alt vært inne på det med kredittrammen. Et kort med høyere terskel på hvem som kan få det, vil også gi høyere kreditt. Bruksområdet blir dermed også mye videre i og med at du kan bruke det til større kjøp.

De vanskeligst tilgjengelige kortene kan imidlertid også by på litt mer eksklusive fordeler. Vi snakker gjerne om VIP-kort som smykker seg med betegnelser som gull, platinum eller premium.

Disse fordelene er gjerne reiserelaterte. Opptjening av flypoeng, loungetilgang på flyplasser eller gratis oppgradering av flyreiser eller hotellrom.

Når dette er sagt, vil også kredittkort som er lette å få kunne ha inkludert diverse fordeler. De vanligste er reise- og avbestillingsforsikring og rabatt eller cashback på bestemte varer eller hos utvalgte forhandlere. 

Det er derfor ikke så dumt å se på andre egenskaper ved kredittkortet enn kun hvor enkelt det er å få det.

Fordeler og ulemper med kort som er lette å få

Mesteparten av den voksne befolkningen i Norge har og bruker kredittkort. De gir trygghet ved varekjøp på nettet dersom du blir svindlet eller ikke mottar det du har bestilt, kan det betalte beløp refunderes på kredittkortet. Mange kredittkort har også inkludert reise- og avbestillingsforsikring når reisen betales med kortet.

Kredittkort som er lette å få, som er tilgjengelig for også de med lav inntekt eller studenter, fyller dermed en viktig funksjon. Det gjør at disse gruppene ikke ekskluderes fra disse mulighetene.

Ulempen ved kredittkort som er lette å få, er at de vil ha lav kredittramme. Med et slikt kredittkort er det derfor begrenset hvilke innkjøp som kan foretas.

De vil også sjeldent ha de mer eksklusive fordelene vi forbinder med gull– eller platinum kort.

Bør du velge et kredittkort fordi det er lett å få det?

Kredittkort er et svært sammensatt produkt. De kan ha ulike gebyrer for forskjellig bruk, og de har som oftest inkluderte fordeler. Dersom du har en god kredittscore, er det ingen grunn til å ta et kredittkort bare fordi det er enkelt å få det.

Analyser heller dine behov. Hva er viktigst for deg? Lav rente, gebyrfrihet, drivstoffrabatt, flypoeng eller en god inkludert reise- og avbestillingsforsikring? Du kan velge ut kredittkort i den kategorien du ønsker, og sammenligne dem her på Kortio. Du kan også gjøre Kortios egen kredittkort test.

Med lav inntekt begrenses valgmulighetene, men du kan fortsatt sjekke de forskjellene som er mellom kredittkortene som er enklest å få.

Spørsmål og svar om kredittkort som er enkle å få

Det er stor interesse for kredittkort som enkle å få, og det er mye folk lurer på i denne forbindelse. Her besvarer vi noen av de mest vanlige henvendelselsene som kommer om dette temaet.

Finnes det kredittkort som er lette å få?
Hvilket kredittkort er enkleste å få i 2024?
Er det enkelt å få kredittkort for 18-åringer?
Hvor mye må jeg tjene for å få kredittkort?
Er kredittkort som er lette å få dårligere enn andre kredittkort?
Espen Jacobsen

Espen er en av disse som skriver om kredittkort for Kortio med fryd og glede. Han kan til tider ha litt vanskelig for å begrense seg, ettersom dette er for ham et utømmelig emne. Den delen av informasjonen som er mest interessant for leserne må derfor møysommelig siles ut.

Publisert: 2023-07-11 Sist oppdatert: 2024-07-18